Článek chytrej jak rádio...
spousta dětí opravdu nejí spoustu věcí...a jak mám říct ročnímu dítěti, že mu nic jinýho nedám? a nutit ho? sama bych taky nebyla ráda, kdyby mi někdo cpal luštěniny, játra a jiný věci, z kterejch se mi zvedá žaludek...to není úplně fajn cesta k tomu dítě přivýst k jídlu, pokud je nejedlík a není jen rozmazleneček na smažáku a hranolkách a kindr vajíčkách.
taky spousta dětí prostě odmítá jíst, když není zabavená (kojenci, batolata)... ok, do roka se to dá tolerovat, ale pak už jako nic moc, aby bylo děcko v roce a půl jen na mlíce.
jinak není kaše jako kaše... kaše z pohanky, jáhel, různý celozrnný... rozhodně nepovažuju za prázdnej cukr.
ale zase zpočátku je naopak pro tělo nejstravitelnější právě tohle...ne zelenina a hodně bílkovin - maso apod... to chce postupně.
a je hodně těžký pro normálního smrtelníka se vyznat v nějaký tzv. "zdravý výživě". asi je nějaká všeobecně přijímaná pravda, že se maj omezit cukry, přidat zelenina a ovoce, libový maso, ubrat pečivo apod. ale daj se najít i přesvědčivý argumenty, proč třeba lepek není špatně (jasně, kromě celiaků), že je potřeba cukr, a to i ten jednoduchej (ne zrovna snickerska, ale klidně ty blbý těstoviny)... takže moje pravidlo zní: všeho s mírou a co nejvíc pestře. realita je jiná. rodič míní, dítě mění. když něco jíst nechce, tak prostě nechce. a nedat mu jídlo 2 dny, než ho to přejde a ty fazole si vezme....to asi úplně zkoušet nehodlám. zatím to naštěstí není aktuální. dítě asi bude kojenec do pěti let:o))))
haha
dhdehtrj | 17.07.2017