Meliško,
jeminenko, Vy píšete zo záhrobia??? Však ste už zomrel:
http://www.topky.sk/cl/10/1372863/Rana-pred-Vianocami--Zomrel-Ladislav-Melisko---61---slovenska-hviezda-internetu-
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Každopádne máte stále problém s pozorným čítaním textu, ktorý kritizujete, pretože ten článok som nenapísal ja, ja som ho len preložil a napísal úvod k nemu.
Čo konkrétne podľa Vás je na tom článku ad hominem?
Celý článok je o tom, že ten osobný príbeh je až tak neuveriteľný a používa až tak veľa manipulatívnych techník, že je s najvyššou pravdepodobnosťou vymyslený PR agentúrou "from scratch", o čom by svedčilo aj to, že originál je uverejnený na stránke, pod ktorou je podpísaný vakci-milionár Dr. Paul prOffit.
Rozhodnutie neočkovať samozrejme má obrovský dopad na zdravie dieťaťa. V drvivej väčšine mne známych prípadov ide o dopad pozitívny. Vo zvyšných prípadoch je prinajmenšom veľmi diskutabilné, či by očkovanie danému dieťaťu reálne pomohlo. Nedá sa to, pravda, vylúčiť, ale ani potvrdiť.
Logicky vzaté, sloboda v očkovaní znamená AJ slobodu neočkovať. V tom máte pravdu.
Antivax je čo? Nejaká nová propagandisticko-manipulatívna nálepka na tých, čo kazia kšefty výrobcom vakcín? Mimochodom: koľko Vám zaplatili za Vašu angažovanosť dokonca až zo záhrobia? :-))))))))))))))
Ad 1:
Nevydávam sa za chápavého rodiča, túžiaceho po pravde. Ja ním som.
Ad 2:
Prosím príklad konkrétneho môjho vyjadrenia, ktoré by tento bod potvrdzovalo.
Ad 3:
Výraz "vakcinacisti" som už viackrát vysvetlil, ale keďže nečítate pozorne, zľutujem sa v túto chvíľu nad Vami a vysvetlím ešte raz:
Vakcinacisti sú ľudia, ktorý propagujú a presadzujú porušovanie ľudských práv na slobodu voľby v zdravotnej starostlivosti, na nedotknuteľnosť osoby, na súkromie, na slobodu vyznania, viery, svedomia a myslenia... Skrátka sú to osoby a skupiny vyzývajúce k porušovaniu ľudských práv (obdobne ako nacisti) s cieľom vnútiť aj tým, ktorí to nechcú, aplikáciu vakcín, ktorých zloženie na Slovensku nikto nekontroluje a už vôbec nikto nerobí ich kompletný chemický rozbor, rozumej: prípravkov, obsahujúcich preukázateľne toxické látky, prípravkov, ktoré nemajú seriózne vedecky potvrdenú (podľa zlatého štandardu EBM) ani bezpečnosť, ani účinnosť.
Keďže takýto opis tejto skupiny ľudí je strašne zdĺhavý, pomenoval som takýchto ľudí "vakcinacisti".
Poprosím tiež konkrétny príklad nejakého môjho zavádzania. Nevylučujem, že som sa niečoho takého mohol dopustiť, ale rozhodne nie vedome, takže by som bol veľmi rád, keby ste na to poukázal, a ja sa následne veľmi rád ospravedlním a opravím svoje chyby a omyly.
Ad 4:
Kedy a kde som tvrdil, že očkovanie vedie k horšiemu zdraviu u všetkých??? Naopak: opakovane tvrdím, že očkovanie (zatiaľ) väčšina detí prežije bez väčšej - navonok badateľnej - škody, avšak u menšiny spôsobí očkovanie viac či menej závažné problémy, častokrát trvalé a neraz aj fatálne. Problém je, že keď sa imunita detí pred očkovaním takmer nikdy netestuje, nemožno dopredu vedieť, ktorému dieťaťu očkovania viac uškodí než pomôže, a teda súčasný systém plošného očkovanie JE ruskou ruletou. To je skrátka fakt a bude to faktom, aj keby ste sa rozlial na kolomaž.
Ad 5:
Poprosím konkrétny príklad nejakého môjho vyjadrenia, ktoré by to potvrdzovalo.
Ad 6:
Otvorene hovorím a tuším som to aj niekoľkokrát napísal, že môj osobný bojkot farmaceutického priemyslu trvá už od mojich 17 rokov. Neviem ako iní, ale ja som rozhodne ako rodič NIKDY NEBOL tupým dôverčivým vyznavačom kultu Big Pharmy. Tento mimoriadne výnosný kult som prekukol a postavil sa mu na odpor dávno dávno pred tým, ako som sa stal rodičom. Takže toto ste strelil úplne mimo.
Ad 7:
Poprosím konkrétny príklad, kde tvrdím, že z vakcinacistického zmýšľania som ochorel.
Ad 8:
Poprosím konkrétny príklad.
Ad 9:
"Podsúvaj, že obhajcovia očkovania sú bezcitní a nemajú zmysel pre zodpovednosť."
To netvrdím a nepodsúvam, práveže opakovane tvrdím, že drvivá väčšina z nich je len nedostatočne resp. jednostranne informovaná. Menšia časť sú platení reklamní agenti, ktorým je jedno, aké lži tlačia, hlavne že za to dostanú dobre zaplatené - závisí kus od kusu. Časť z platených reklamných agentov tomu možno dokonca aj verí.
"Podsúvaj, že učia svoje deti, aby boli sebestredné a nezmyselne vystrašené."
Sebestredné asi nie, ale strašenie je v tomto biznise základným pracovným nástrojom, to je fakt. Dr. Buchwald to výstižne nazval: Očkovanie = obchod so strachom. Je to skrátka tak, to sa nedá poprieť. Keby ľudia nemali strach z danej choroby, nepredala by sa ani jedna vakcína proti nej. Marketing vakcín teda celkom nutne zahŕňa vzbudzovanie strachu, v drvivej väčšine prípadov neopodstatneného.
"Podsúvaj, že pohŕdajú ľuďmi s trvalým poškodením zdravia."
To neviem, či nimi v duši pohŕdajú - nevidím im do duše, každopádne však na viacerých očkovaním poškodených ľudí vakcinacisti nechutným spôsobom útočia. To je preukázateľný fakt.
Ad 10:
Prosím uviesť konkrétny príklad.
Každopádne však nevedomosť drvivej väčšiny slovenských pediatrov o očkovaní je preukázateľný fakt. Stovky rodičov mi píšu, volajú alebo na besedách hovoria, aké hlody im pediatri povedali na ich otázky k očkovaniu, alebo dokonca že sa vôbec ani nesnažili odpovedať.
Či to možno označiť za polodebilitu, to neviem, tejto oblasti psychológie/psychiatrie som sa zatiaľ nijak zvlášť nevenoval.
Faktom však je, že mnohí obhajcovia povinného očkovania majú systematické problémy s logickým uvažovaním, overovaním faktov a podkladaním svojich tvrdení zdrojmi. Presnejšie: drvivá väčšina z nich to nerobí vôbec. To je opäť ľahko preukázateľný fakt.
"Stacilo to otocit do opacneho garde - a ako by som mal pred sebou tuto stranku!"
Nie, pán fiktívny Meliško, nestačí, pretože na rozdiel od kritizovaného článku, Vy ste neuviedol žiadne príklady.
Kto platí mňa, som uviedol už viackrát: čitatelia tejto stránky a návštevníci besied, z toho ani jedna firma. Zisk z predaja kníh na www.dary-zivota.sk v dnešnom brutálne konkurenčnom slovenskom knižnom trhu niekedy nevydá ani len na odvody, takže to je jeden mesiac mierne plusová (možno pár desiatok €) a iný mesiac zase mínusová položka, takže to do príjmov ani nepočítam. A aby to bolo úplné, rodičia mi/nám (s manželkou a deťmi) sem-tam tiež vypomôžu, sem tam nejakí známi donesú šatstvo po svojich väčších deťoch. A to je všetko. Suma sumárum: v lepšom mesiaci sme mierne nad životným minimom, v horšom mesiaci pod životným minimom.
Nejaké doplňujúce otázky?
Re:Ehm?
Ing. Marián FILLO | 15.01.2014