Re:Re:Re:to ti druhi

Ing. Marián FILLO | 29.11.2013

Ja fakt neviem, ako si to predstavujete.

Keď ma Kotleba osloví s otázkou o očkovaní, podľa Vás by som mu nemal odpovedať???
Nie, Zuzanka, ja mu na vecnú otázku k téme, o ktorej si dovolím tvrdiť, že o nej niečo viem, odpovedať budem. Rovnako, ako som odpovedal na mail pani z J&T i pani z Monsanta (a to teda naozaj nemusím ani jednu ani druhú firmu).

Ak Kotleba má záujem o aktuálne témy, ktoré trápia pospolitý ľud na Slovensku, tak hurá sláva! Konečne nejaký politik, ktorého zaujíma, čo trápi náš národ! Netvrdím, že taký Kotleba je, ale ak by bol, resp. ak bude, iba tým u mňa získa plus bodíky. Takzvaná "juvenilná justícia", správnejšie "neodôvodnené kradnutie detí štátnymi orgánmi rodičom, ktorí sa voči svojim deťom nijak neprehrešili (prinajmenšom nijak vážne)", je veľký problém, ktorý sa reálne dotýka mnohých ľudí na Slovensku, a ak sa konečne nájde politik, ktorý bude mať guráž toto riešiť v prospech rodičov i detí, nech mu Pán Boh pomáha a ochraňuje ho pri tejto Bohu milej činnosti!

To, čo vynieslo Kotlebu pomerne vysoko, je fakt, že doterajšie vládne garnitúry až po r. 1989 problémy neriešili, iba ich vytvárali. Ak bude Kotleba konečne prvý politik, čo bude problémy skutočne riešiť k spokojnosti valnej väčšiny občanov, prídem mu osobne poďakovať. Nie preto, že na svojej stránke odkazuje na našu stránku, ale z princípu. I keď mám vážne pochybnosti, že s nula poslancami v krajskom zastupiteľstve (snáď s výnimkou pár nezávislých) niečo dokáže, aj keby veľmi chcel, ale nie som prorok, možno sa ukáže byť veľmi schopným županom. Čas ukáže.

Každopádne Kotleba nie je problémom, ani príčinou problému. Kotleba je dôsledkom. Príčinou sú zlodeji, tunelári, darmožráči, zapredanci a vlastizradcovia, čo sa striedali pri vysokých politických korytách od roku 1989 dodnes. Ukazovať prstom na Kotlebu ako na problém nie je ničím iným než nechutným politickým alibizmom a pokrytectvom.

No a ešte pán Vranský, nakoľko viem, v piesni "Vakcina(k)čná" naspieval a zhudobnil báseň, ktorú zložila Iva Vranská Rojková. To ale neznamená, že spolupracuje s IURO. Je otcom ne(do)očkovaných detí a predpokladám, že to je téma, ktorú tiež riešil ako rodič, takže čo je na tom, že o tom spieva pesničku?

Mne sa inak jeho pesničky páčia. Pomerne jednoduché melódie, ale veľmi dobré texty. Som teraz podľa Vašej logiky Kotlebovým spolupracovníkom, keďže mám rád Vranského pesničky, Vranský je čestným členom Slovenskej pospolitosti, pretože má v repertoári aj nejaké vlastenecké piesne, a Kotleba kedysi bol v Slovenskej pospolitosti, ale už nie je? Aj Ondreja Ďuricu rád počúvam. Aj naňho nájdete nejakú vhodnú sadu nálepiek?

A podľa vás kresťan + vlastenec = nacista, rasista, xenofób, extrémista?
Kotleba by istotne o sebe povedal, že je kresťan, a tiež by o sebe určite povedal, že je vlastenec. Ale to isté o sebe hovorím aj ja, a verím tomu, že aj pán Vranský.
Takže sme všetci (spolu s Kotlebom) rasisti, (neo)nacisti, xenofóbovia a extrémisti?
Aj ja, čo by proponent SNP a oponent Tisových protižidovských zákonov a Tisovho vyznamenávania nacistov, potlačivších SNP?
Ak áno, tak fajn, potom ale aj Štúr, Hurban, Hoďža, Chalupka, Kráľ, Matuška, Kollár, Bernolák, Dobšinský atď. sú nepochybne tiež rasisti, neonacisti, xenofóbovia a extrémisti.

Mimochodom: nehanbíte sa tak náhodou za to, že ste Slovenka? A ste vôbec Slovenka?

A nepripadajú Vám tieto (de facto aj Vaše, keď sa ich zastávate) krkolomné umelé myšlienkové konštrukty (okrem toho, že sú plne nelogických vývrtiek) tak trochu choré???

Alebo Vám len po páde socializmu chýba triedny nepriateľ, tak Kotleba na tento účel veľmi dobre poslúžil a spolu s ním aj tí, čo sa nezastávajú priamo jeho, ale zastávajú sa toho, aby aj jemu bolo namerané rovnakým metrom ako údajným demokratom (v skutočnosti však skôr démonkratom, demagógokratom či dementokratom, prípadne démonkreatúram)?

Pridať nový príspevok