A ja si práve myslím, že prezident Tiso by si istú obhajobu zaslúžil. Napríklad keby Ste v Nórsku dourážali gen. Quislinga (takým spôsobom, ako to bežne robia naše presstitútky), ktorý tam zohral podobnú historickú rolu ako Tiso na Slovensku (veď o Quslingovcoch a Slovenskom "klérofašistickom" štáte nás učili už komunisti), tak predpokladám, že aj napriek ich chladnej a rezervovanej povahe by Ste dostali po papuli. Ja som vždy radšej hovoril o vojnovom Slovenskom štáte v ktorom spolu s Nórskom sa na vtedajšie pomery "celkom dobre" žilo. Teda, pokiaľ sa týka obetí na životoch, majetku a životnej úrovne. A bolo to tak najmä preto, lebo títo štátnici sa v podstate pretvarovali v najlepšom záujme národa a na fašistov sa iba hrali aby nedráždili toho netvora Hitlera. Prečo nenapíšu tí naši rádoby humanisti a antifašisti aj kus pravdy, ktorí svedčí v prospech Tisu a to, že sa na Slovensku nepopravovalo (čo sa asi v 50 rokoch muselo dobehnúť), že prezident Tiso udeľoval židom vo veľkom výnimky a zachránil možno viac židov, ako ten ospevovaný Schindler? A prečo nenapíšu, že keď ho zatkli tak nemal žiadny nakradnutý majetok? Asi preto, že to by nebol ten "správny" vzor pre dnešných politikov. Kto chce, ten si pramene nájde (len preboha nehľadajte v knižnici SAV) a prečíta si napr. prof. Vnuka. To je poctivý historik, ktorý na rozdiel od demokratov za každým svojim tvrdením uvádza odkaz na pramene. Preto bol aj okolo neho poslednú dobu taký krik, lebo "zas" to niekomu nepasuje do karát.
Re:história
Jozef | 28.11.2013