Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Vyjadrenie k vedeckym poznatkom?

gabriel | 21.11.2013

Dobry den, v prvom rade sa chcem sa ospravedlnit za moje vyjadrenie, ze pricinou agresivity Vasho syna mohla byt homeopatia.
Dalsie veci, ohladom modernej mediciny suhlasim, ze chemicke lieky, najma psychofarmaka su nieco, co cloveka moze viac znicit nez vyliecit.
Inak argumenty, akoby niekto chcel silou mocou spochybnovat ucinnost fungovania homeopatie su trochu vedla, kedze cirkevne dokumenty (i ja) su v tejto veci neutralne, nespochybnuju, a ani nepotvrdzuju. Su tam vsak ine argumenty preshujuce ramec danej diskusie a su aj mimo temu clanku, ku ktoremu je diskusia zalozena. Zakladatel homeopatie veril v Boha sposobom blizkym vychodnym nabozenstvam i New Age. Je faktom, ze v niektorych listoch sa vyjadril s obdivom k vychodnym filozofiam, Konfuciovi, ale aj jasne odmietavo ku krestanstvu, vid. uryvok z jedneho z listov:
“This is where you can read divine wisdom without (Christian) miracle-myths and superstition. I regard it as an important sign of our times that Confucius is now available for us to read. Soon I will embrace him in the kingdom of blissful spirits, the benefactor of humanity, who has shown us the straight path to wisdom and to God, already 650 years before the arch-enthusiast (Christ)…”
Nazyva Krista posmesne "arch-enthusiast". Nechajme teraz cirkevne dejiny ohladom Galilea apod. Leonardo da Vinci robil napriklad pitvy tajne, lebo to bolo prisne zakazane. Ak by ten zakaz neporusil, nebol by odhalil uzasne poznatky anatomie ludskeho tela atd. to vsetko viem. Ale pritom vsetkom pre krestana existuju len dve moznosti pri rozhodovani o niecom novom:
1. mat realne vedecky, ludskymi zmyslami a rozumom podlozene fakty
2. ak je to duchovne, mysterium, tak vtedy to MUSI byt zamerane na Boha a jeho syna Jezisa Krista.
Ak v bode 2. chyba zakladna podmienka zamerania na krestanskeho Boha, ide o odvolavanie sa na nejake energie, sily, mocnosti, co je pre krestana jasny okultizmus. To neznamena, zeby tieto veci neexistovali, prave naopak, existuju, len kto alebo co za tym je. Mozno Vam to pride radikalne, spiatocnicke a neviem ake, no je to fakt. Poznam sa s ludmi ako Elias Vella, Jozef Maretta, Vojtech Kodet. Maju tazky job, nemenil by som s nimi. Mnohe ich realne skusenosti s liecenim ludi, ktori na seba nechali posobit nezname duchovne sily, by sa Vam asi nepacili, ale realne to zazili. Nech sa teda kazdy rozhodne ako najlepsie vie. Ja osobne pokial sledujem, ci hoemopatia ma splneny bod 1. alebo bod 2., ale nema, tak radsej som tuto liecbu prestal pouzivat. Inak posolstvo Jezisa Krista je neporovnatelne hodnotnejsie, nez to, ze urobil par zazrakov. Mnohi ho chcu vidiet len ako jedneho z mnohych guru, ktori tu boli. To je vsak velmi skresleny a obmedzeny pohlad na jeho skutocnu podstatu, posolstvo, lasku. Naviac potvrdil slova stareho zakona, ze tu existuje aj niekto Zly, niekto kto z celej sily zapiera skutocny dovod prichodu Jezisa Krista, ze prisiel obetou zmierit svet s Bohom, zlomit moc hriechu, zlomit moc Zleho. V duchovnom svete teda zdaleka nie su len ti dobri. Realne sa cloveku neradno zahravat s vecami, ktore su mimo neho. Mnoho veci a nastrah mozu cloveka chytit do pasce. Pre krestana je pomocou neprestajne vsetko odovzdavat Bohu v Jezisovi Kristovi. Nic ine, ziadny guru, ziadny Kodet, atd. Len Boh, ktory je cesta pravda a zivot. Sam Jezis Kristus tieto slova vztahoval na seba. Ak teda verime slovam evanjelii.

Pridať nový príspevok