Re:Re:Re:skapal tu pes

Blanci | 20.09.2013

Pro Honey badger:
Nemohla jsem si nevšimnout Tvého posunu ve znalostech této problematiky, neb jsi od prvotních nadávek, výkřiků a urážek ušel cestu až sem - k otázkám a (mnohdy nezodpovězeným) odpovědím, ke konverzaci. A myslím, že to je jen dobře, neb jestli jsem správně pochpila, jsi studentem medicíny na LF MU Brno (ještě tam jsou soudruhové Sláma či Nečas?)
No ale k věci: jen tak bleskem jsem prolítla Tvůj první odkaz (https://www.tribune.cz/clanek/29590-ockovani-predcasne-narozenych-deti) a jen v prvních 4-řech odstavcích je napsáno mnoho věcí mezi řádky, stačí se jen odosobnit, vžít se do situace, že se právě Tobě (nedejbože - to jen pro tu představu a otevření mysli) narodí předčasně dítě, které má samo se sebou velmi závažné problémy a balancuje na hranici života a smrti (mnohdy i několikrát za den), má dýchácí problémy, arytmii, žloutenku a zanedlouho se objeví třeba zápal plic. A to lékaři již několik dnů nervózně podupávají u inkubátoru a v ruce třímají injekční stříkačku s vakcinou (jakoukoliv), aby prý dítě ochránili.
Ale vraťme se do Tvého odkazu - tam někde je napsána zcela nenápadná věta: cituji: "Nežádoucí účinky jsou pro termínové a nezralé děti srovnatelné a jedinými specifickými nežádoucími účinky pro kojence s velmi nízkou a extrémně nízkou porodní hmotností jsou kardiorespirační příhody prokazované v některých studiích." Jinými slovy: může je to zabít. Každá kardiorespirační příhoda dítěte, které se zuby-nechty za pomocí CPAP-u a infuzí sotva drží při životě může být - opravuji - to je! život ohrožujícím stavem v rámci několika pár vteřin. Argumentovat oblíbenými slovy lékařů, že ... aby nezemřelo na černý kašel (či jinou očkovanou nemoc)... je podle mne trestný čin, kdy je rodič záměrně uveden v omyl a vystavuje tak své dítě riziku smrti v dobré víře, že lékař to ví přece lépe. Finta je totiž v tom, že to dítě ten například černý - říkejme mu raději postaru - dávivý kašel momentálně nemá a zápolí s jinýma problémama. A teď nastává velmi důležitý okamžik - zamyslet se nad tím, jetli má vubec, respektive jakou procentuální šanci má, (např.) tím dávivým kašlem onemocnět a hlavně KDY. Neb jestli onemocní třetí den po porodu, ještě v inkubátoru, tak mu ani třicet vakcinací (i dle odborníků) zdraví nenavrátí. Pokud ale prodělá dávivý kašel až ve třetím roce svého strastiplného života, má velmi velkou šanci, asi i 100% šanci se tímto problémem prokašlat a zůstat přitom na živu.

V každém případě přichází do úvahy i možnost, že se s dávivým kašlem po zbytek svého života nesetká, nebo se setka a neonemocní. A tady vidíme, že ty pomyslné váhy, které se houpají nad tím vyhublým nafialovělým tělíčkem, pokrytém průhlednou žilkovanou kůžičkou bez gramu podkožního tuku , ty váhy, které striktně ukazují nápisy OČKOVAT-NEOČKOVAT můžeme klidně zaměnit za nápisy SMRT ČERNÝM KAŠLEM - ŽIVOT S ČERNÝM KAŠLEM. Zrovna na příkladu nedonošenců je vidět ten markantní rozdíl.

Tím se dostávám k velmi dramatické pasáži, kdy "prý" opožděným očkováním pneumokokovými vakcínami zemřel chlapeček na penumokovovou meningitidu - a to pozor - třetí den po očkování. Povšimněme si prosím, že mu již bylo 6 měsíců a lze předpokládat, že byl v době očkování zcela zdráv, zcela jistě nevykazoval známky jakékoliv nemoci, alergie či postižení, přesto třetí den po zaočkování penoumokokovou vakcínou zemřel na pneumokokovou meningitidu. Je mi úpřimně líto toho chlapečka i jeho rodičů, neb se jeho životní příběh stal příkladem smrtonosnosti odsouvání očkování nedonošenců i přesto, že musí být každému, i zcela nevzdělanému člověku naprosto jasné, je podobnost nebude čistě náhodná. Tuto pasáž pokládám za naprostý výsměch veřejnosti či vymývání mozků našim lékařům, pochybovačům, celému našemu lidu. Je mi z toho zle.

Dále jsem chtěla probrat i poukaz na to, že celá "tato jakási studie" je věnovaná hladině titrů, což je ovšem rodičům nedonošenců někde u řitního otvoru a více se zajímají o celkové zdraví, o kterém se ovšem výše uvedena studie nezmiňuje ani slůvkem. Ale o tom a o dalších pochybných faktech z výše uvedeného odkazu snad až příště.
Blanci

Pridať nový príspevok