Epilepsie po očkování.

Kateřina | 02.10.2014

Moje zkušenost: nechala jsem 15letou dceru v nejlepší víře, že pro ni dělám to nejlepší, očkovat proti rakovině děložního čípku. Tři měsíce po poslední dávce u ní propukla epilepsie a od té doby (3roky) se léčí. Do té doby byla zdravá. Na toto riziko nás samozřejmě nikdo neupozornil, ačkoli prý je dokonce na příbalovém letáku k vakcíně (!).. nevím, neměla jsem odvahu ho následně číst, dopředu jsem si ho bohužel nepřečetla... Po lécích přibrala (je zavodněná) a neustále ospalá. První záchvat měla o prázdninách, po kterých nastoupila do prvního ročníku střední pedagogické školy, obor předškolní výchova. Bohužel ale nepřipadá v úvahu, aby kdykoli v rámci práce byla s dětmi sama, protože riziko, že by měla záchvat a kolem byly jen tří až pětileté děti, si na triko žádná ředitelka školy na sebe nevezme. Tedy vlastně neví, co bude dělat až letos odmaturuje. Prognóza: možná do konce života bude brát léky. Co až bude sama chtít mít děti..? Nevíme. Cítím vztek a bezmoc. Nikdy v životě bych už žádné očkování svým dětem ani sobě dobrovolně nedala.

Pridať nový príspevok