Milý Anonym,
ja ten rozdiel veľmi dobre poznám. Skôr Ty máš problém pochopiť, že hydroxid hlinitý je nerozpustný vo vode len ZA FYZIOLOGICKÉHO pH, ale pri zmene pH nadol sa rozpúšťať začne, síce spočiatku len veľmi pomaly, ale trochu predsa (viď článok RNDr. Mareka Petráša o hlinitých soliach vo vakcínach). No a od pH 4,5 nadol sa už rozpustnosť hydroxidu hlinitého rapídne zvyšuje. Pritom formaldehyd (vyskytujúci sa v tých istých vakcínach ako hydroxid hlinitý) má pH od 2,8 do 4,0 a kyselina mravčia, na ktorú sa v tele formaldehyd mení, má pH 2,2.
Lenže Ty si asi úplný majster sveta, pretože aj tieto ľahko overiteľné fakty si schopný šmahom ruky poprieť. Taktiež nemáš problém poprieť funkciu obličiek pri vylučovaní hliníka, vpraveného injekčne v podobe hlinitých solí (tzn. v tej podobe, v akej je vo vakcínach), hoci jednoduchý pokus so škrečkami jasne dokázal, že hliník z injekčne vpravených hlinitých solí vyčúrali. Hmmm...
Naproti tomu tvrdíš, že sa VŠETOK hliník z vakcíny vylúči potom resp. skrz pokožku, ale neuvedieš k tomu jedinú štúdiu ani nijaký iný podklad. Dr. Petráš si tiež myslí, že sa vylučuje potom, ale jednak nie všetok a jednak to uvádza len ako vysoko pravdepodobné (nie isté - na rozdiel od Teba), pričom k tomu taktiež neuvádza nijaký podklad, a už vôbec nie štúdiu.
Ja netvrdím, že sa časť hydroxidu hlinitého nevylúči potom, možno áno, neviem. Zatiaľ som nevidel nič, za základe čoho by som tomu mal byť náchylný uveriť, ale možno áno. Lenže NIE VŠETOK hydroxid hlinitý. Ty ale tvrdíš, že všetok. Dr. Petráš i rôzne experimentálne štúdie Tvoje tvrdenia jasne popierajú.
A to sme sa ešte nebavili o fosforečnane hlinitom (taktiež súčasť hexavakcíny), ktorý je pri zásaditom pH rozpustnejší než hydroxid hlinitý:
"However, while virtually insoluble at acid pH, AlPO4 is more soluble than Al(OH)3 under alkaline conditions..."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1619187
Takže sa parádne dopĺňajú - keď je v mieste vpichu kyslo, rozpustí sa hydroxid, keď zásadito, rozpustí sa fosforečnan. Paráda!
Takže kto je tu vedľa???
Mimochodom, bol si to Ty, kto napísal "Ano přátelé, "hliník a rtuť" opravdu tělu neškodí". To je samozrejme čistý nezmysel, a Ty to veľmi dobre vieš.
Re:Re:Re:Re:Ano přátelé, "hliník a rtuť" opravdu tělu neškodí. Fillovi a Elekové praskne žilka na mozku :)
Ing. Marián FILLO | 09.08.2013