Re:Re:Re:Re:Re:Re:hlasenie NU

Ing. Marián FILLO | 04.08.2013

Ten austrálsky článok je tak neuveriteľne dojemný, že sa mi až nechce veriť, že by to bolo skutočne tak, ako sa v ňom píše. Tobôž, keď je ako zdroj uvedené ministerstvo zdravotníctva Západnej Austrálie.

Tetanus z malého porezania na chodidle? To musí byť extrémne ojedinelý prípad. Keď zvážime, že tetanus je anaeróbna baktéria, tak dostať tetanus z povrchového zranenia, ehmmm... hraničí so zázrakom. I keď v prípade, že nechodil bosý, možno tam mal málo kyslíka, neviem. Ale že by bol celý deň v topánkach?

A čo do hája robili rodičia, keď mu tú malú povrchovú ranu nevydezinfikovali jódom alebo peroxidom vodíka? Som si na betón istý, že keby áno, tak to tam uvedú ako marketingový ťah, že treba očkovanie, lebo ani dezinfekcia nepomáha. Takže na 99,99% nedezinfikovali. Uchhh....

Tiež mi nesedí inkubačná doba. Tá býva spravidla tým kratšia, čim bližšie hlave/mieche to zranenie je. Typicky to nebýva menej než týždeň. Lenže on sa zranil na mieste, ktoré je od hlavy najvzdialenejšie...

Ďalej zvyšné dve deti boli hneď nasledujúci deň po stanovení diagnózy zaočkované proti VŠETKÉMU. Čo to je za sprostosť??? To akože dali MMRV spolu s DTaP-IPV-HBV a nejaké meningokoky k tomu V JEDEN DEŇ???

A toto je, psychologicky vzaté, veľmi ťažko uveriteľné:
"He was in such pain due to us and our decision-making process so that's why we went to the papers in New Zealand - we just wanted to get our experience out there."
Netvrdím, že nemožné, ale naozaj málokto ide do novín s tým, že akú hlúposť spravil, že sa v minulosti rozhodol tak a tak, skrátka, že aký je debil. Ľudia chodia do novín spravidla keď chcú poukázať na nejakú krivdu alebo sa pochváliť nejakou zásluhou,

Odhliadnuc od všetkého vyššie uvedeného, nikto nedokázal, že keby chlapec očkovaný bol, že by tetanus nedostal. Boli aj takí, čo mali hafo protilátok a aj tak dostali tetanus.

Nemôžem si pomôcť, ale som veľmi náchylný domnievať sa, že to je celé zinscenovaný podvod, obzvlášť, keď je zdrojom ministerstvo zdravotníctva. Oveľa skôr mi to pripadá ako dômyselné dielo PR agentúry.

Pridať nový príspevok