Re:odpoved pre pána Filla

Ing. Marián FILLO | 10.07.2013

Milá pani Čižmáriková,

ja som v pôvodnom článku (odkaz viď vyššie), kde komentujem stretnutie MZ SR s Pfizerom a GSK, predsa vôbec neútočil na Vás osobne. Nechápem, ako ste na niečo také mohla prísť. Ak dobre vidím, tak Zápis zo stretnutia MZ SR s Pfizerom a GSK ( http://www.health.gov.sk/Clanok?zapis-zo-stretnutia-20120611 ) ste nevyhotovila Vy, takže môj komentár nemôže byť chápaný ani len ako kritika Vašej práce, tobôž nie ako kritika Vašej osoby.

Taktiež nechápem, ako ste došla na to, že tvrdím, že GSK platí MZ SR za reklamnú kampaň, keď v článku tvrdím jasne (čierne na bielom) niečo úplne iné - že tú reklamnú kampaň namiesto GSK urobí MZ SR a zaplatia ju namiesto GSK daňoví poplatníci. A to ste mi vlastne aj potvrdila.

Čo sa Vášho písania v telefóne týka, čiarky ste predsa písala. Verím tomu, že iPhone je dostatočne pokročilý telefón na to, aby zvládol aj bodky, ba dokonca aj veľké písmená (a určite aj mäkčene a dĺžne, ale na tých si až tak nepotrpím). Ostatne, GSK sa Vám podarilo napísať s veľkými písmenami, hoci moje priezvisko ste napísala celé malými - v jednom a tom istom maile.

Dve otázky som Vám položil hneď v prvom maile, zopakoval v druhom, treťom a následne (po zverejnení tohto článku) aj vo štvrtom. Odpovedala ste mi až na štvrtýkrát, po takmer dvoch mesiacoch a až po zverejnení našej podarenej konverzácie. Vaša odpoveď pritom bola naozaj úchvatná:

"My nespolupracujeme na tychto aktivitach s farmafirmami, oslovte prosim ich o ich aktivitach nas neinformuju"

To je naozaj prekvapivé, keďže Pfizerom platený Sprievodca očkovaním mal až donedávna na stránke i v brožúrke uvedené, že
"Text tlačového materiálu podporujú:
Slovenská pediatrická spoločnosť
Úrad verejného zdravotníctva SR"
Ešte v 3. vydaní, ktoré som si stiahol pred rokom, to bolo. Po neľútostnej kritike tohto do očí bijúceho konfliktu záujmov zo strany ako našej, tak aj MUDr. Igora Bukovského v jeho knihe "Návod na prežitie pre bejby" odtiaľ ÚVZ SR vymazali, čo som si všimol až dnes. Traja z odborníkov Sprievodcu očkovaním sú však tak-či-onak v Pracovnej skupine pre imunizáciu (PSPI), takže ako ľudia, platení Pfizerom, sú v jasnom konflikte záujmov. Ale MZ SR to očividne nezaujíma:
https://slobodavockovani.sk/news/odpoved-ministra-zdravotnictva-na-otvoreny-list-ministrovi-zdravotnictva-kvoli-jeho-nekonaniu-vo-veci-konfliktov-zaujmov-clenov-pspi/

A Vy sa teraz tvárite, že MZ SR nemá vôbec do činenia s Pfizerom plateným Sprievodcom očkovaním?
Ste len neinformovaná, alebo to mám chápať ako vedomé zatĺkanie?

Pridať nový príspevok