Som rada, ze je v tomto clanku uvedene aj toto vyjadrenie pediatra: "Som presvedčený, že tvrdenie hlavného hygienika sú podložené vedeckými výskumami a sú dôveryhodnými informáciami pre širokú verejnosť."
To je zial pre vacsinu lekarov typicke- su "presvedcení", "veria", "doveruju" autoritam, ale nic nic nepreveruju a takyto postoj ocakavaju aj od rodicov. Rodicia sa jednoducho musia bezmyslienkovito stotoznit s tvrdenim autority, ina cesta nie je...Preco lekari, ktori boli schopni vystudovat medicinu, uz nie su schopní alebo ochotní prestudovat si prace ich kolegov, ktorí sa stali napr.po tom, ako robili vlastny vyskum, k ockovaniu kritickí? ( napr. Prof. Shaw a L. Tomljenovic a vyskum hlinika ako vakcinoveho adjuvantu...) Preco nie su schopní samostaneho myslenia ale vkuse sa len spoliehaju na to, co povedia autority resp. "Odbornici"?? Na skoleniach im radia, ako "zvladnut" rodicov odmietajucich ockovanie, rodica sa snazia hned " zhodit" tym, ze ma informacie z internetu od nejakeho " inziniera" a pod. Ale informacie od kolegu-"odbornika" a z webovej stranky vedenej " Ing." Si uz sami neoveruju. Staci im to, co im povedia tito " odbornici" a brzmyslienkovito a bez vyhrad sa so vsetkym stotoznia. Ja ako laik som si dala vacsiu namahu a informacie som si preverila. Tak som napr. Zistila, ze popredna odbornicka na ockovanie pani doc. Krištúfková tvrdí, ze thiomersal obsahuje metylortut a na stranke slobodavockovani.sk je info, ze thiomersal obsahuje etylortut...takze sakra "laik" ma lepsie informacie ako " odbornik"?! Dalsi priklad. Doc. Kristufkova ako dokaz, ze vakciny nesposobuju autizmus uviedla studiu Dr. Versträtena, o ktorej aj dobre informovany laik vie, ze bola preukazatelne sfalsovana na natlak vyrobcu a amer.ministerstva zdravotnictva a jej 1. Verzia hovorila o signifikantnej suvislosti medzi thiomersalom a autizmom a oneskorenym vyvojom reci, jej 2. Zmanipulovana verzia to uz poprela. Doc. Jesenak s dr. Urbancikovou zasa hovoria o tom ako je hlinik neskodny a zaroven vo svojich zdrojoch uvedu studiu L.Tomljenovic, ktora tvrdi presny opak a ktorej autori sa uz odmietaju ockovat vakcinami s hlinikom, rovnako tak svoje deti... A to je len par prikladov...rovnako tak prof. Dluholucky sa podpisal pod clanok, ktoreho nadpis znel cca" O umrtiach po ockovani sa hovori, ale nikto nikdy ziadne nevidel ", nad ktorym sa vynimalo logo GSK a napriek tomu, ze umrti po ockovani je zdokumentovanych mnozstvo, odporucam precitat si clanok nem. Patologov Zinka a kol. V casopise Vaccine o umrtiach deti po hexavakcine...
https://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&id=11&method=main&art=3520&pg_discussion=1
https://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&id=11&method=main&art=3516
Vyjadrenie pediatra...
Anett | 07.07.2013