Nie všetci lekári sú takí

MUDr. | 14.07.2013

Priatelia, rodičia.

Som lekár, svoje dieťa som odmietol očkovať, k uvažovaniu nad touto problematikou a jej štúdiu ma priviedla moja manželka, ktorú veľmi ľúbim a vážim si ju. predtým som zastával jasný postoj - medicína vie všetko správne, my lekári sme neomylní a podobne. Netrvalo dlho a názor som zmenil o 180°. Dnes ho definujem takto: " aký máme dôvod domnievať sa, že náš imunitný systém, ktorý sa vyvíjal stovky miliónov rokov je natoľko nedokonalý, že ho potrebujeme vylepšovať ? " Ja taký dôvod nepoznám.

Pani dr. pediatrička ani necekla keď došlo k termínu prvého očkovania a ja som na ňu pozrel s odpoveďou na nepoloženú otázku v očiach, vedela, že nemá najmenšiu šancu argumentovať. Tak isto to pochopila aj šéfka RUVZ, u ktorej som bol na koberčeku na základe hlásenia pediatričky (splnila si zákonnú povinnosť ). Rozišli sme sa po vypití dobrej kávičky s úsmevom na tvári a slovami, že sa určite ešte uvidíme, pretože plánujeme s manželkou viac detí.

naše dieťatko má rok, je zdravé, prosperuje, neboli sme ešte vôbec chorí, a to sme my rodičia už prešli klasikým nachladením, kašľom a aj virózou.

Pozná ma veľa ľudí a vedia o mojom rozhodnutí, stalo sa pre mnohých impulzom veriť svojmu úsudku a ráciu viac než propagande motivovanej tvorbou zisku a zobrať na seba zodpovednosť pri rozhodovaní "áno/nie" u pediatra.

Prajem všetkým rodičom nech sú ich deti zdravé.

Pridať nový príspevok