Preockovanie MMR

Tiez rodic | 01.07.2013

Vratil som sa prave od pediatricky, kde som namietal preockovanie syna v 11. roku vakcinov Priorix (uz tyzden studujem na webe vsetko okolo povinneho ockovania a vakcin - SK aj EN odborne clanky) a chcel som teda vediet (asi dost naivne) aj od pani doktorky viac o tejto vakcinacii - PRE a PROTI. Jedine, co som od nej pocul zhrniem strucne: "Ved vas syn ma doteraz vsetky ockovania, takze v tomto veku mu riziko z ockovania urcite uz nehrozi, preco to teraz komplikujem, on tuto druhu davku priam potrebuje (booster)!;... pri nezaockovani a ochoreni (mumps,..) riskujete neplodnost syna v dospelosti." Chcem teda iba vediet, ci je toto iba bezne zastrasovanie (typicke pre dnesnych nie najlepsie informovanych a studovanych lekarov), alebo je to skutocne tak vazne v tomto smere. Navyse mnou uvadzana skutocnost o synovej nie idealnej imunite (sprava pneumnologickeho vysetrenia a predpisanie kortikosteroidov - Flixotide 250 Inhaler, Avamys) vraj nie su kontraindikaciou ockovania. Preockovanie sa oficialne odlozilo na september (zapis v karte). Takze z tohto teraz nie som moc mudry.

Pridať nový príspevok