Re:Re:prasacia chrípka

Renáta Krausová | 23.02.2013

Pani Helenka, rozhovor o očkovaní som síce nepočúvala, ale očkovanie proti chrípke, myslím, v našej rodine nepotrebujeme. Už ani neviem koľko rokov sme deti a ani ja chrípku nemali. A to sa nijako nevyhýbame kontaktu s ľuďmi. Svoju rodinu chránim inak ako vakcínou proti chrípke, ktorej absolútne neberím. Pijeme denne zeleninové i ovocné šťavy vo väčších množstvách (nie dve deci sem-tam), základ tvorí mrkva kúpená od pestovateľky v biokvalite a minimálne pol litra denne na osobu i viac. Vysoké percento v našej strave tvorí surová strava, cvikla, domáca sudová kapusta s minimom soli. Myslím, že máme i dostatočný príjem listovej zeleniny v green smoothies. To sú moje zbrane a účinné látky z nich rada a s pokojným vedomím i svedomím nechávam kolovať v našich telách. Verím, že práve to je náš ochranný štít pred ochoreniami a spoľahlivo funguje roky rokúce. Minulý týždeň práve ktosi z môjho okolia tak trošku začudovane povedal, veď ty ani tú chrípku nemáš (akoby to bola povinnosť:-), keď sa mi sťažoval, aké strašné virózy teraz kolujú a ja som len povedala. "Hej??" - pre mňa chrípka neexistuje! (Čestne priznávam, že naposledy som mala zápal priedušnice pred 3 či 4 rokmi, ktorý som si privodila tým, že som si doma zabudla fén a čiapku, vonku snežilo a ja som s takmer mokrou hlavou vybehla na ulicu po hodine akvaerobicu.)

Pridať nový príspevok