Re:Návštevy u pediatra

Magda | 31.01.2013

Takže sme boli na tej preventívnej prehliadke. Nechali nás čakať v čakárni asi hodinu (podľa príslovečnej nemeckej presnosti). Priestory boli plné chorých detí (ako ináč, veď sme boli u doktora). Mám obavy, že sme tam ja aj syn dačo chytili, lebo mňa bolí hlava ako pri chrípke a syn má z ničoho nič soplíky. Nechápem, prečo musí zdravý človek povinne sedieť hodinu v miestnosti plnej chorých ľudí. Tak okrem toho, že sme si od pána doktora doniesli nejaké bacily, sa mi od neho dostalo poučenia, že kvôli dlhodobému dojčeniu (dva roky) bude mať môj syn v budúcnosti nízke sebavedomie! Tak to som ešte nepočula. A teraz k očkovaniu. Keď som doktorovi na otázku, či má už všetky očkovania za sebou, odpovedala, že nemá žiadne, spustilo sa na moju adresu nepriame emocionálne vydieranie, v zmysle, že moje dieťa má o 40% vyššiu pravdepodobnosť oproti zaočkovanému dieťaťu, že dostane zápal mozgu, a že 75-80% detí v Nemecku je plne zaočkovaných a preto nezaočkované deti z toho profitujú a tak ďalej. Keďže som bola rada, že so mnou hovorí po anglicky a nechcela som to komplikovať, všetko som mu odkývala a povedala, že som si urobila svoj prieskum a na základe toho rozhodnutie o neočkovaní. Nekomentoval to, ale atmosféra bola napätá. Bola som rada, keď sme sa odtiaľ dostali von. Takže napriek tomu, že Nemecko je krajina s dobrovoľným očkovaním, aj tam doktori na rodičov tlačia, aspoň podľa tejto skúsenosti.

Pridať nový príspevok