Re:Re:oni nevidí

MUDr.Ludmila Eleková | 28.01.2013

Já měla taky víc štěstí než rozumu, syn po 3denním pláči a horečce přestal spát, začal se každou chvíli budit, trvalo to měsíce. Byl neklidný, mrzutý, pak začal být vzteklý a agresivní, bouchal hlavou o zem. Naštěstí je nyní normální, jen drobné problémy. A to jsem ho z blbosti své i naší dr. vesele očkovala dále. I MMR přežil ve zdraví. Muselo nad ním lítat celé hejno andělů strážných, protože jak vidím ty příspěvky i své pacienty, často to dopadne mnohem hůř. Syn brzy mluvil, intelektový a sociální vývoj bez problémů, jen to chování.
Reakce naší jinak rozumné dr. na jeho reakci: No jo, tak příští dávku dáme frakcionovaně (rozděleně do dvou polovin). Takže ani ona netušila, že to je patologická reakce, ale díky i za tu minimální opatrnost, možná to byl ten rozdíl mezi dítětem, které mám nyní a katastrofou, která mohla nastat. V péči mám totiž i 20letého autistu, který dostal přesně stejné vakcíny jako moji synové, po očkování taky řval, taky to bylo každému fuk a nakonec se stal autistickým. A vím o případech, kdy podobná reakce skončila smrtí.
Je třeba doktory prudit, výborný článek na těchto stránkách přeložil pan Fillo, je to o kongresu o neurologických následcích pertusové vakcíny. Vytiskněte to, najděte původní zdroj, strkejte to doktorům pod nos a klaďte otravné otázky. Jak to, že se kolem podle nich banálního symptomů dělají kongresy? Jak to, že je uveden mezi neurologickými nežádoucími účinky? Jak to, že se má hlásit? Paní doktorko, pane doktore, neuniklo vám něco? Neměl(a) byste si něco doplnit? Neměl(a) byste se zeptat zástupců GSK sponzorujících vaše vakcinologické dny, jestli k tomu nechtějí něco říci? Proč například ten symptom tak eufemisticky nazývají (neobvyklý pláč), když jde o velmi závažný signál postižení nervového systému?
Také se zeptejte pediatrů, že je-li podle jejich názoru tento pláč neškodný a nic neznamená, proč GSK v PL k hexe uvádí:
"Zvláštní opatrnosti při použití přípravku Infanrix hexa je zapotřebí pokud Vaše dítě mělo již dříve zdravotní problémy po předchozím očkování vakcínou Infanrix hexa nebo jinou vakcínou proti černému (dávivému) kašli, jako jsou zejména:
...♦ neustupující pláč trvající déle než 3 hodiny v průběhu 48 hodin po očkování
♦ křeče/záchvaty s horečkou nebo bez ní v průběhu prvních 3 dnů po očkování" (prohýbání dozadu jsou taky křeče).
Výrobce říká "zvláštní opatrnost" (fakticky to znamená, že by se dítě už nemělo očkovat) a doktorka tomu řekne "zlé sny"?

Pridať nový príspevok