Vážený pán Baran,
pokiaľ nás obviňujete zo zákerného zavádzania, tak by bolo na mieste uviesť aspoň jeden príklad PREUKÁZATEĽNÉHO zavádzania, a tiež ako ste dospel k tomu, že bolo napísané/povedané zákerne (tzn. so zlým/zlomyseľným úmyslom).
Pokiaľ podľa Vás tvrdíme samé nepravdy, tak nejakú uveďte a preukážte, že to nie je pravda. Musí to predsa byť pre Vás hračka, či nie?
Ako ste dospel k presvedčeniu, že neočkované dieťa má väčšiu šancu ochorieť než očkované? Ja sa totiž domnievam, že to je presne naopak, pretože očkovanie síce možno (aj to nie u každého) vytvorí nejaké protilátky proti vybraným pôvodcom ochorení, ale zároveň oslabí imunitu voči všetkým ostatným (čo je vedecky zdokumentované prinajmenšom u tetanu, pneumokokov, chrípky a čierneho kašľa). Celkovo vzaté teda je očkovaný človek náchylnejší ochorieť, i keď proti veľmi malému počtu pôvodcov ochorení môže mať väčšie šance než neočkovaný. Lenže hovoríme tu o celkovo niekoľkých desiatkach kmeňov dokopy 10 pôvodcov ochorení (čo sa týka povinného očkovania) a proti tomu stoja desiatky ak nie stovky tisíc kmeňov rádovo tisícov (ak nie desaťtisícov) pôvodcov ochorení. Takže netreba byť veľkým matematikom, aby si človek spočítal, koho šance sú vyššie, hoci v jednotlivých prípadoch môžu byť očkovaní vo výhode, v štatistickom priemere je to však opačne.
Do ktorého zahraničia sa podľa Vás povinne vyžaduje očkovanie?
A máte poňatia, aká je migrácia cudzincov v krajinách, kde je úplne dobrovoľné očkovanie, ako napr. v Rakúsku, Nemecku, Veľkej Británii či Írsku? U nás to je nula bodov oproti týmto krajinám. A predsa tam nejdú do kolien, nedejú sa tam žiadne brutálne epidémie (sorry, ale pár tisíc prípadov kedysi úplne bežných a pre drvivú väčšinu detí neškodných osýpok fakt nepovažujem za katastrofu).
Niektoré choroby neexistujú u nás napr. preto, že máme podstatne vyššiu životnú úroveň, lepšiu hygienu, zdravotne nezávadnú pitnú vodu, 8-hodinovú pracovnú dobu, dovolenku na odpočinok, chladiaci reťazec u rýchlo sa kaziacich potravín, záručné lehoty, štátne inšpekcie kontrolujúce kvalitu potravín, ďalej sme už dávno nemali žiadnu vojnu, s hospodárskymi zvieratami robí dnes už len minimum ľudí (týka sa hlavne tetanu) atď. atď. Dôvodov je veľmi veľa a očkovanie ak vôbec malo nejaký vplyv, tak len úplne minimálny, nie viac než 10% v priemere.
To, že ste nikdy neuvažoval či dať alebo nedať svoje deti očkovať, o Vás vypovedá možno viac, než by ste si prial. A mohol by ste skúsiť teda povedať niečo o rizikách očkovania, ak sa domnievate, že toho viem o nich menej než ja. Rád sa nechám poučiť od múdrejšieho.
Vaše rozhodnutie Vám každopádne nikto neberie a ak ste sa tak rozhodol, držím palce, len nie je zrovna fér tvrdiť, že zákerne zavádzam, keď som dospel (na základe veľmi pádnych dôvodov) k úplne opačnému rozhodnutiu. Skúste si uvedomiť, že mi tým vlastne nepriamo podsúvate, že som zákerný voči svojim vlastným deťom, keďže ich nedávam očkovať. Naozaj si to myslíte?
Re:Pan Ing.Fillo
Ing. Marián FILLO | 25.01.2013