Re:Senior

MUDr.Ludmila Eleková | 11.12.2012

Očkuje se ze stejných důvodů, jako se kdysi pouštělo žilou a prováděly se jiné věci. Přesvědčení vycházející z nepsrávných předpokladů, obyčejná lidská blbost (nedělejte si iluze o úrovní absolventů medicíny, k některým ze svých bývalých spolužáků bych nešla ani za nic), pohodlnost, setrvačnost. A hlavně se na to nabalily ty prachy, ty už to drží při životě.
Velmi dobře to popisuje kniha Raising a vaccine free child, autorka Wendy Lydall. Vřele doporučuji každému dostatečně vládnoucímu angličtinou. Budete zírat. Tak podrobně, polopaticky, zdroji podloženou knihu o očkování - historii, včetně úplných počátků (Pasteur a Jenner byli obyčejní podvodníci), selhání očkování v epidemiích, hlášení resp. nehlášení NÚ, konflitky zájmů odpovědných osob, něco neuvěřitelného. Kolem té knihy jsem chodila cca 2 roky, pořád jsem odkládala její koupi, podle názvu jsem myslela, že jde o něco jiného. Ona sice probírá jak pečovat o dítě v nemoci (velmi cenné rady!), ale základ knihy je ve vyvrácení mýtů o očkování.
K úrovni doktorů jeden vtip. Baví se dva čerství inženýři: ty vole, když vidím, jakej já jsem inženýr, to abych se bál jít k doktorovi.
Nic osobního, pane Fillo, vy jste čestná výjimka.

Pridať nový príspevok