Re:Re:Re:Re:Re:viac choré?

Ing. Marián FILLO | 15.11.2012

Milá Rozhorčená matka,

nebudem sa tu znižovať k tomu, aby som Vám vrátil všetky vaše urážky. Nestojí mi to za to.

Keď si odmyslím nenávistné výlevy a urážky, tak zostávajú z Vášho príspevku tri body:
1. Hypotetický návrat prenosných ochorení po tom, čo sa proti nim prestane očkovať.
2. Prečo máme na stránke uvedené číslo účtu.
3. Moje vzdelanie.

Ad 1.)
Už Vám veľmi dobre odpovedala aj Dr. Eleková. Ja len dodám, že máme na Slovensku epidémiu čierneho kašľa navzdory 99% zaočkovanosti, akú by nám (podľa tvrdenia epidemiológov) mohli závidieť trebárs aj v susednom Rakúsku (hoci v Rakúsku je oveľa menej prípadov čierneho kašľa navzdory (alebo vďaka?) oveľa nižšej zaočkovanosti. Podobne by sme sa mohli pozrieť na svetové štatistiky napr. záškrtu a zistili by sme, že množstvo prípadov záškrtu v tej-ktorej krajine vôbec nekopíruje zaočkovanosť (tzn. že nie je pravda, že by krajiny s najvyššou zaočkovanosťou mali vždy najnižší výskyt záškrtu), ale veľmi dobre kopíruje chudobu danej krajiny - ani jedna bohatá krajina nemala 10 alebo viac prípadov záškrtu ročne a iba vyslovene chudobné krajiny mali 10 alebo viac prípadov ročne. Dalo by sa pokračovať. Každopádne výsledkom je, že zaočkovanosť rozhodne NIE JE kľúčovým faktorom chorobnosti a úmrtnosti v tej-ktorej krajine. Tým stroskotáva celá Vaša argumentácia... Vlastne nie Vaša, lebo toto očividne nie je z Vašej hlavy, to ste len okopírovala resp. prerozprávala z toho, o čom Vás niekto presvedčil, ale čo nemáte ani za mak prakticky overené.

Ad 2.)
Číslo účtu som dal do bloku s kontaktmi, ktorý je na každej stránke, len pomerne nedávno na žiadosť niekoľkých čitateľov, ktorým sa to nechcelo hľadať tu:
https://slobodavockovani.sk/kontakt/#podpora
Na stránke je množstvo práce a venujem jej veľmi veľa času bez toho, že by som za to dostával od niekoho plat. Preto som rád, keď to niekto aj ocení a podporí túto moju činnosť. Vaša otázka je, myslím, dosť od veci, pretože Vy tiež dávate svojmu zamestnávateľovi číslo účtu, pretože do práce chodíte (okrem iného) aj zarábať peniaze a keby Vám zamestnávateľ nič nedal, tak by ste tam asi nechodila. Mojim zamestnávateľom sú čitatelia tejto stránky, preto si myslím, že je úplne v poriadku, keď je na stránke aj číslo účtu. Prečo by ste Vy mala dostávať za svoju prácu peniaze a ja nie? Len preto, že s mojou prácou nesúhlasíte? Ale ani ja nesúhlasím s očkovaním a pritom lekári sú za očkovanie platení. Mali by byť prestať za to platení len preto, že ja (jednotlivec) s tým nesúhlasím? Trochu divná logika, nemyslíte?

Ad 3.) Som vyštudovaný softwarový inžinier. V mojom štúdiu a bývalej práci (10 rokov praxe) bola kľúčovou vecou jasná a čistá logika a fakty. Z tohto hľadiska som veľmi dobre vzdelaný na odhaľovanie demagógií v zdravotníctve, ktoré sa len zriedkakedy držia faktov (a ak, tak veľmi pochybným spôsobom) a o logike už vôbec nemôže byť reč. A tieto postrehy sú podstatnou náplňou mojich komentárov. Ak tomu nerozumiete, je mi ľúto, som však presvedčený, že človek s priemerným IQ to je pri troche snahy a po vynaložení určitej námahy schopný pochopiť, ale musí chcieť. Človek s vymytým mozgom však chápať nechce, tomu stačí to, čo mu niekto natlačil a čo stačí zakaždým odrapotať - bez toho, že by si čokoľvek overil alebo to domyslel do dôsledkov. Je len na Vás, ktorú cestu si vyberiete:
a) samostatne uvažujúci človek, čo prevzal zodpovednosť za zdravie svoje i svojich detí do vlastných rúk,
b) ovca, ktorá sa rada nechá viesť, nad ničím nerozmýšľa, nič neskúma, neoveruje, nepochybuje o výrokoch autorít a nechce byť za nič zodpovedná.

Ak ma chcete vidieť osobne, môžete prísť na niektorú z besied (viď Podujatia v Menu), alebo ak budete mať cestu cez Źilinu, môžete mi zavolať a staviť sa. Číslo a adresu máte hneď nad číslom účtu. :-)

Pridať nový príspevok