Latinčinou ma neohúrite, kľudne ste mohol napísať, že časová následnosť nie je dôkazom príčinnej súvislosti.
Odborníci ako prof. Dluholucký naozaj NEMAJÚ ZÁUJEM prísť na prípadnú príčinnú súvislosť očkovania s vážnym zdravotným problémom, a to preto, že
1. sú platení výrobcami vakcín
2. popreli by tým prakticky celú svoju doterajšiu profesionálnu kariéru, ktorá je postavená na údajnej bezpečnosti a účinnosti očkovania, a na ktorej si tak veľmi zakladajú.
S tým autizmom ste pekne vedľa. Skúste si vygoogliť autizmus (resp. jeho praktickú neexistenciu) u náboženskej skupiny Amišov, ktorí z náboženských dôvodov odmietajú akékoľvek očkovanie, alebo autizmus u pacientov Homefirst kliniky v Chicagu, ktorú založili žiaci Dr. Roberta S. Mendelsohna - známeho pediatra a kritika očkovania - a ktorej pacientmi sú v drvivej väčšine prípadov úplne neočkované deti - a autizmus tam taktiež prakticky vôbec nejestvuje. Pravda, sú aj úplne neočkované deti, ktoré sú zároveň autistické, ale vždy u nich nájdeme nejaký zádrheľ v tehotenstve alebo ranom detstve typu intoxikácia ortuťou, bývanie vedľa fabriky, čo vypúšťa do ovzdušia brutálne jedovaté látky a pod. A to práve podstupujú aj očkované deti: systematickú intoxikáciu jedovatými látkami, ktorú podstatná časť z nich nezvládne až do tej miery, že sa z nich stanú autisti rôzneho stupňa.
Tieto Vaše slová by ste mal adresovať v prvom rade sám sebe:
"Nadávať ľudom, že majú iný názor a okamžite ich obviňovať z nečestného a zištného konania nie je obrazom serióznej dišputy ale hystérie."
Čo sa týka stiahnutia Hexy, doposiaľ som nedostal od kompetentných odpovede na tieto moje otázky, ktoré ste si Vy zrejme ani len nepoložil (inak by ste nemohol slepo skopírovať alibistické tvrdenie výrobcu):
https://slobodavockovani.sk/news/nezodpovedane-otazky-okolo-infanrixu-hexa-a-stiahnutia-jednej-sarze/
Takže náboženstvo je to leda tak z Vašej strany. Ja naopak a priori neverím nijakej vládnej inštitúcii a už vôbec nie výrobcom vakcín, kladiem im nepríjemné otázky, ale nedostávam na ne odpovede, vyslovene sa odmietajú so mnou baviť (a už vôbec nie v rozhlase či TV), nechcú ma pustiť na tie svoje sektárske zjazdy, či ako to mám nazvať, a - čo ste si zrejme nevšimol - kritizujem/opravujem aj tých odporcov očkovania, ktorí opakovane vyslovujú nepravdivé tvrdenia alebo majú vážne chyby v logike svojich "argumentov", prípadne "prispôsobujú si fakty" svojej ideológii. Články vyslovených fanatikov, čo sa neunúvajú uvádzať seriózne podklady svojich tvrdení (napr. taký Alex Jones a jemu podobní), tu nenájdete.
Medikamenty (i vakcíny) sa vyrábajú v prvom, druhom i päťdesiatom rade preto, aby sa na nich zarobilo, a nie aby pacienta vyliečili z choroby alebo mu pomohli nejakej chorobe predísť. Dnes je už o tom obrovské množstvo dôkazov (viď napr. Contergan, Vioxx, alebo najnovšie Avandia, Avandamet, Avandaryl), takže ma naozaj udivuje Vaša naivita ohľadne nezištnosti a dobromyseľnosti výrobcov vakcín či iných medikamentov.
Ak by ste si dal trochu námahy a pohrabal sa v súdnych sporoch voči výrobcom vakcín, tak by ste zistil, že u nás mali odjakživa (a v USA od r. 1986) prakticky dokonalú imunitu voči akýmkoľvek žalobám ohľadne nežiaducich účinkov očkovania. Môžu teda vyrábať vyslovené šunty (a reálne to aj robia) a nehrozí im za to absolútne nič - nanajvýš tak odklon konzumentov k vakcíne s menším množstvom nežiaducich účinkov, ak vôbec nejaká schopná konkurencia na trhu je (čo častokrát nie je - na Slovensku máme u mnohých druhov vakcín len jednu registrovanú značku).
Re:Re:Re:Ad Šišulák
Ing. Marián FILLO | 17.12.2012