ano presne nepomohlo by mu žiadne očkovanie v troch mesiacoch, epidemiologický význam očkovania v populácii neexistuje (teda podľa niekoho ???) ale teraz neviem a ak by ten kojenec mal 10 mesiacov a bol by zaočkovaný proti meningokokom, tak by ochorel alebo nie ?
A ak by nebol zaočkovaný Infanrixom, tak by toho meningokoka dostal alebo nedostal ? a ak by nebol zaočkovaný a by ho dostal tak by prežil ? Nejako tomu nerozumiem. Medicína bola, je a bude o prínose, riziku a cene. Neviem prečo očkovanie má byť o niečom inom. Inak ja sám by som bol za očkovanie dobrovoľné, čím menej tým lepšie (pre lekárov a biznis s tým spojený), čo si budeme nahovárať. Na takej meningokokovej sepse sa dá zarobiť na liekoch oveľa viac ako na očkovaní proti tomu a to platí všeobecne. Napríklad taká liečba hepatitidy B, to sú iné pálky ako nejaký smiešny engerix. Ja stále tvrdím, že jedna z najlepších činností ľudí je fajčenie, to prináša toľko chorôb, že z toho je super biznis pre množstvo lekárov a farmafiriem.
Takže ako stále tvrdím, nie je to všetko také čiernobiele s tým biznisom v medicíne a s očkovaním.
Re:Re:Re:len tak dalej
ivan | 29.10.2012