Re:Re:Re:UZ DOST!!!

Ing. Marián FILLO | 26.10.2012

Ja by som len bol rád, aby boli povinní dodržiavať zákony nielen pacienti, ale aj lekári. Hlásenie osobných údajov neočkujúcich rodičov je za súčasnej právnej úpravy protizákonné. Keďže povinnosť je ustanovená vo vyhláške (čo navyše samo o sebe je protiústavné) a tá je v konflikte so zákonom (na ochranu osobných údajov) prednosť má mať zákon čoby právny predpis vyššej sily.

Ale pediatri na to kašlú. Ale akonáhle rodič poruší protiústavnú vyhlášku, tak už je z neho delikvent a "hrozba pre verejné zdravie", hoci lekári porušujú zákony denno-denne jak na bežiacom páse a to majú štátne orgány totálne na háku. To mi oči kole, nie fakt či sa niekto verejne prizná alebo neprizná k odmietaniu povinného očkovania.

Na druhú stranu je pravdou, že keby sa nikto nesnažil vybabrať so systémom, ale všetci odmietači povinného očkovania sa v jednom momente postavili na otvorený odpor, malo by to oveľa väčší efekt. Žiaľ, väčšina národa si nejak nechce znepríjemňovať život a už vôbec nie konfliktami so štátnymi úradmi.

Ja osobne nie som zástancom vybabrávania so systémom a mohla ste si všimnúť, že moje odmietnutie očkovania mojich detí bolo skrz-na-skrz otvorené a verejné. Žiaľ, väčšina neočkovačov je na také niečo buď príliš pohodlná alebo nemá odvahu na otvorený odpor. Mrzí ma to, ale čo mám robiť?

Každopádne však chcem, aby zákony platili pre všetkých rovnako, a ak majú platiť pre pacienta, mali by aj pre lekára. Lenže my tu máme dve kasty: radový občan musí dodržiavať zákony a vyhlášky, čo aj protiústavné, a lekár ich môže veselo porušovať a nikoho na žiadnom úrade to absolútne netankuje. A toto mi teda fest vadí. Netýka sa to len udávania neočkovačov, ale trebárs aj (ne)hlásenia nežiaducich účinkov očkovania alebo (ne)informovania rodičov o očkovaní PRED očkovaním, zamlčiavania vážnych nežiaducich účinkov vakcín atď.

Detskí lekári sú naozaj medzi dvomi mlynskými kameňmi a nezávidím im. Na druhú stranu: snáď si nemyslia, že ich problémy niekto bude riešiť namiesto nich samotných???

Pridať nový príspevok