Vy jste neodpověděl na moje úvahy a dotazy a chcete další odpovědi ode mne. Faktem je, že očkování proti meningokokům nechrání proti všem typům a bez informace o typu meningokoka, který zabil ty pacienty, které znáte, je tahle debata bezpředmětná. Faktem je, že průběh nemoci zásadně závisí na imunitě pacienta. Faktem je, že smrtelně nemocný se nakazí od bezpříznakového nosiče. Ani jeden z těchto faktů jste nevyvrátil.
Tyto fakta ve své odpovědi ignorujete a pouštíte se do mě kvůli homeopatii.
O homeopatii jsem se dostatečně vyjádřila jinde na těchto stránkách, nebudu se opakovat, najděte si to. A když o tom tolik víte, odpovězte mi, jak byste vysvětlil pomocí pouhého placebo efektu výsledky zkoušek homeo léků: všichni zkoušejííc mají stejné symptomy, zkouší-li se v jedné skupině 2 léky, tj. polovina bere lék A a druhá polovina lék B, mají obě skupiny zřetelně odlišné symptomy. Během pár dní účastníci vědí, do které skupiny patří. Zkouška je samozřejmě zaslepená. A když tu skupinu rozpustíte, za pár let vezmete skupinu úplně jiných lidí a vyzkoušíte na nich tytéž léky, mají stejné příznaky jako původní skupiny. Tento jev je pozorován celých 200 let, co homeopatie existuje, bez jediné výjimky. Když tak jistě víte, že to je podvod, velmi by mě zajímalo vaše vysvětlení tohoto jevu, který je nepochybný.
Argumentovat tím, že se Angličani očkují proti meningokokům, je směšné. Stejně můžete odsoudit moje negativní stanovisko na očkování proti chřipce, protože Němci se očkují mnohem víc než my. Očkují se, protože jim doktoři řeknou, že je to pro ně dobré. Ti, co si najdou informace sami, se neočkují.
A ještě jedna věc na závěr_ můj nejstarší syn je proti meningokoku očkován. Je to 15 let zpět. Tehdy jsem znala jen oficiální informace a bála se. Byla tehdy malá epidemie a nějaké děti zemřely. Další děti jsem již neočkovala. A viděla jsem lidi s amputovanými končetinami po této nemoci, tak si nemyslete, že o ní nic nevím.
A kdybych ji měla léčit, samozřejmě že pacientovi dám intravenózně antibiotika. Plus další potřebné léky. Znám limity homeopatie a v souvislosti s podobnými nemocemi jsem ji nikdy nedoporučovala. Bude-li rodina pacienta chtít přidat homeopatika ke konvenční léčbě, vyhovím jim.
Výskyt v ČR za loňský rok je 66 případů. Byla jsem i na přednášce právě o této nemoci a probíraly se tam konkrétní případy. Všichni bez jediné výjimky měli v předchorobí velkou zátěž. Puberťák, který do vyčerpání tancoval na diskotéce, opil se a bral drogy. Muž, který slavil narozeniny, ožral se, spadl do pangejtu, kde prochladl. Stresovaný vyčerpaný branec, atd., atd. Ani jeden případ nebyl člověk, který by neměl v anamnéze podobnou zátěž. Nějaká forma oslabení se musí týkat i těch kojenců. Nebylo to úmrtí náhodou po jiném očkování jako malý Maroško, jehož případ se tu probíral?
Nevyvrátil jste ani jeden z mých argumentů a místo toho se pustíte do útoku na homeopatii a moje vzdělání. Netuším, co se vám na mé odpovědi nelíbilo.
Re:Re:Re:Re:len tak dalej
MUDr.Ludmila Eleková | 26.10.2012