Re:Re:Re:1.dávku hexy máme, ale nechci pokračovat

M.Tichá | 11.01.2013

Dobrý den, paní doktorko,

chtěla jsem se zeptat ohledně očkování MMR vakcínou u moji dcery. Momentálně je jí 20 měsíců a naše doktorka nás neustále uhání s termínem, že máme zpoždění půl roku, že se má očkovat od 15. měsíce. Její starší sourozenec nám od půli listopadu každou chvíli donese domů ze školky několikatýdenní kašel a ona sem tam v lehčí formě taky něco chytala (reflexní terapie, bylinky, popř. homeopatika ji z toho dostaly po nesrážené teplotě za 2-4 dny). A tak se odkládalo. Nyní máme nakázáno přijít 14 dní po této poslední nemoci.

V ordinaci jsem se snažila u naší pediatričky o odklad termínu po druhém roce věku a taky po zimním období nemocí, ale bezúspěšně. V podstatě veškeré mé argumenty smětla ze stolu, upozornila mě, že ani rýma není kontraindikace a navíc jsem si ověřila, že reakci, o které jsem jí povídala po Hexa a Prevenaru nejen že nehlásila na SÚKL, ale ani ji nezapsala do její karty.

V podstatě toho bylo více, co časově koliduje s termíny očkování Hexa. Počínaje prvním očkováním mi do té doby "nadtabulkově" přibývající plně kojené miminko začalo přibývat jen nepatrně a dnes na 20 měsících máme jen 10,5 kg a to i přesto, že je výrazný jedlík. Doktorka mě uklidňuje tím, že to vyběhá. Ale to není jediné, co bylo po vakcinaci. Změnil se jí režim spánku a i chování (od té doby je výrazně živější až doteď). Do té doby klidné, spíše spavé miminko začalo být podráždné, v noci se mi častěji budila (ne hlady) a vydrželo jí to delší období. Přemýšlela jsem i nad zoubky, přestože to bylo na 3 měsících a tak jsem jí po nasazení chamomilly srovnala aspoň ten spánek a průjmy. První zoubky jí ale vylezly až někdy v osmi měsících.

Ale hlavně vyskytl se u ní encefalitický pláč. V té době jsem to bohužel ještě nevěděla a byla jsem doktorkou uklidňována, že je to jen nevrlost po vakcíně a je to normální! Když slyšeli, že neměla teplotu ani horečku, jako by to nic nebylo. Dokonce mi sestřička dávala rady, abych jí proti bolesti na uklidnění dala čípek paralen, což jsem neuposlechla, zaplať pánbůh. Byla očkovaná střídavě Hexa a Prevenarem po cca 14 dnech a bylo vidět, že je to zatěžující. Z každou další vakcínou jsem měla z toho špatný pocit, ale neustále jsem byla uklidňována pediatrem. Nejsem si jistá s časovým odstupem, zda ty neobvyklé pláče byly od té cca druhé vakcíny delší než 3 hodiny, ale rozhodně si pamatuji, že se jejich délka s každou vakcínou prodlužovala, u předposlední dávky to bylo celé dopoledne a u poslední dávky tento děsivý křik trval celý den až do večera a to už mě nenechalo v klidu uchlácholit se lékařkou. Verunka se nebyla v tom křiku ani schopná napít, nic na uklidnění nezabíralo. Začala jsem řešit, jak Verunku uklidnit a dostat do normálu, po probrání stavu s kamarádkou homeopatkou jsem "otevřela oči" a čtu a dozvídám se. Kéž bych tohle všechno věděla dříve. Očkování bych posunula a rozhodně bych nedala nic nad rámec povinných vakcín. Jsem ráda, že jsem se nenechala přemluvit k rotavirům.

A Vás se chci zeptat, toto co zde píši, je kontraindikací proti pertusi nebo kontraindikací i proti jiným vakcínám? Vím, že po Priorixu a Trivivacu mají děti často hodně špatných reakcí a tak se vážně bojím. Zvlášť, když "vím", co jí udělala Hexa s Prevenarem.

Např. mé sousedce dítě po Priorixu týden zvracelo a shodila jí holčička více než kilo dolů. Pomohlo jí až podání Thuyi, co jsem měla doma a dávala ho naši Verunce před a po očkování.

Děkuji za odpověď.

Mirka Tichá

Pridať nový príspevok