Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak nejlépe pokračovat, když máme za sebou první dávku hexavakcíny a teď jsem se rozhodla, že bych v dalších pokračovat nechtěla? Máme tříměsíční holčičku a než půjdu za naší dětskou doktorkou, ráda bych znala váš názor. Po první dávce byla holčička akorát více plačtivá, hůře spala, ale teplotu ani jiné další příznaky jsem nepozorovala. Je to naše čtvrté dítě. První jsem nechala očkovat standardně jak se to dělává a krom nočních děsů, které trvaly do 7mi let jsem na ní nic zvláštního nepozorovala. Ani zvýšenou nemocnost. Druhé dítě jsem také nechala očkovat standardně, tam však podezřívám očkování, že u syna rozjelo alergii. Od první dávky jsme byli vedeni na kožním a skončil s diagnozou atopického ekzému. Každoročně trpěl na záněty průdušek, až do doby než jsme v jeho šesti letech (bez lékařsého doporučení) vynechali ze stravy mléko. Nyní je již přes půl roku zdravý a bez ekzému. U třetího dítěte jsem zvolila šetrnější vakcinaci. TBC jsme očovali až po šesti týdnech a v prvním roce dostal Infanrix hib. Žloutenku B až po prvním roce a spalničky až teď ve 3,5 letech. Nevím co mě vedlo u čtvrtého dítěte ke standardnímu očkování, ale teď ho již nechci. Budu působit asi jako blázen, ale tak nějak á pocit, že to prostě není dobrá volba.
Za odpověď předem moc děkuji. Milena
1.dávku hexy máme, ale nechci pokračovat
Milena | 01.11.2012