Pani doktoka, dakujem pekne za clanok. Ja som sa o ockovanie zacala zaujimat az ked dcerka po prvej (a poslednej) hexe celu noc vrieskala ako by sme z nej stahovali kozu a nic nepomahalo.Volala som v noci aj pediatkovi, ktory mi povedal ze to ma vraj len prve bolenie hlavy a s vakcinou to 100perc nesuvisi, ze nemam dramatizovat. Na druhy den sme jej nasli v uchu vyteceny hnis, mala zapal stredneho ucha. Pediater povedal, ze to s vakcinou nesuvisi, ze musi mat geneticke predispozicie na zapal usi - ja som zapal usi ani raz nemala, manzel 2-3 krat ked bol dieta. Napriek tomu, ze si cela rodina mysli ze som sibnuta, malu som uz nenechala ockovat. Dokonca som nasla pediatra, akupunkturistu co mi napisal potvrdenie o kontraindikaciach, na zaklade ktoreho nas vzali do jasliciek (mame 30 mesiacov). Vo Francuzsku, kde byvame, to zial plati len na 6 mesiacov, tak o pol roka budem zhanat dalsie potvrdenia: Neockovat je tuna trestne..
Co sa tyka chorobnosti, mala bola chora len raz, ovcie kiahne, cez ktore sme velmi lahko presli, po dvoch dnoch teplot, bola "ok". Sestra svoje deti ockuje proti vsetkemu co sa da, a su chore skoro stale.Co sa tyka homeopatik, moja skusenost je velmi pozitivna. Bolo to jedine co malej pomahalo na zapchu ked bola malinka.
Momentalne bojujeme s prvymi jaslickovymi soplami, tak budem koncit. Ale este raz dakujem pekne za vas odborny nazor! A pekny vikend..
dakujem
Petra Holla | 27.10.2012