"nemám žádnou nemoc" -to jste mě špatně pochopil.
Myslela jsem tím stav, kdy člověk nemá akutní horečnaté nemoci. Kdy např. déle než 10 let nevyprodukuje žádné akutní příznaky, přestože je evidentně vystaven nákaze. Takový člověk ovšem má téměř vždy jiné příznaky, pokud tento stav nereaktivity není skutečně známkou dobrého zdraví. Bývá unavený, špatně spí, nefunguje trávení, bolí svaly atd. Může mít i chronickou nemoc, třeba alergie, zánět štítné žlázy a jiné.
Myslela jsem to takto. bez podrobnějšího rozboru životního stylu a dalších okolností nemohu u člověka dlouhodobě bez akutní nemoci říci, je-li doststečně zdravý, aby neonemocněl, nebo naopak příliš nemocný, aby měl horečku. Proto horečka alespoň občas je pro mě známkou toho, že imunita toho člověka slušně funguje.
Homeopat nepřesvědčí nikoho zdravého, že je nemocný a to z jednoduchého důvodu. K homeopatovi jde jen člověk, který se již cítí nebo objektivně je nemocný. Nechodí k němu lidi jen tak pro zábavu. A často jsou to lidé, kteří dlouho trpí a konvenční medicína jim neumí pomoci.
Re:Re:Re:zkuste se nad tím zamyslet...
MUDr.Ludmila Eleková | 19.10.2012