Při vší úctě k vám, nevyjadřujte se k věcem, o kterých houby víte. Copak jste si vy osobně přečetl o homeopatii, že víte, že je podvod? Mnoho klasiků homeopatie se stalo homeopaty poté, co ji začali studovat, aby ji vyvrátili. Používám ji, protože funguje tam, kde dává konvenční medicína ruce pryč.
Homeopatie rozkvetla v 19.století právě pro své úspěchy při léčbě infekcí, v Indii je běžně používána i při léčbě vážných nemocí a snahy o její diskreditaci začaly v době komplotu Americké lékařské společnosti (AMA) s výrobci léčiv. Oni moc dobře věděli, že na ně vědecky nemají, tak sáhli k trikům. Ta historie je dobře zdokumentovaná, pro toho, kdo se zajímá.
Já homeopatii používám, protože funguje. Ne že by mě nezajímalo jak, ale to není moje práce. Měl byste vědět, že absence důkazu není důkazem jeho neexistence. A vy víte přesně, jak funguje vše, co používáte?
Když vám tak záleží na vědecky dokázaných metodách léčby, víte, že jen cca 15% současné lékařské praxe je založeno na důkazech? Mnoho užívaných léků nemá vyšší účinek než placebo /např. antidepresiva), ale nikomu nevadí je používat. Až do cca 60let doktoři neměli ani tušení, jak jejich léky fungují a co vůbec dělají, ale s klidem je předepisovali. To vám přijde vědecké? termín evidence based medicine, tj. medicína založená na důkazech je starý jen asi 20let. Na čempak byla založená medicína předtím?
běžte do historie, co bylo lege artis před 100, 200 lety.
V době, kdy začínala homeopatie a používala vědecké metody, např. zkoušela účinky léků, všechny symptomy a indikace vyplynuly z pozorování a praxe, tehdejší alopaté pouštěli žilou a přikládali pijavice a blábolili cosi o vypuštění otrávených tělesných šťáv.
Ani jeden z léků, který se tehdy používal v alopatii, se dnes nepoužívá a doktoři se pošklebují svým omezeným předchůdcům, jak byli hloupí. Žádná metoda medicíny nevydržela 200 let. Homeoaptie ano, a stále se rozvíjejí základy, všechny popsané léky mají stále stejné indikace a účinek.
A vysvětlete mi prosím pomocí placebo efektu účinek na kojence, zvířata a rostliny? A skutečnost, že když budete po sobě dělat zkoušku různých léků, budete mít různé symptomy, které se budou shodovat se symptomy ostatních účastníků provingu. A když vezmete jinou skupinu lidí a uděláte opakovaný proving, budou mít stejné příznaky, jako lidé, kteří dělali zkoušku v jiné době na jiném místě? To je placebo?
Pochybujete-li o účinnosti homeopatie, kupte si tubu léku např. Sulfur 30C a užívejte ho nejméně týden 3x denně. Uvidíme.
Re:Homeopatia je podvod
MUDr.Ludmila Eleková | 17.10.2012