hlavní hygienici

MUDr.Ludmila Eleková | 14.10.2012

U nás také perlí. Náš již bývalý hygienik dr. Vít obdržel v roce 2009 dopis od také již bývalého ředitele SÚKLu dr. Beneše, ve kterém ho dr. Beneš ujišťoval o naprosté bezpečnosti hliníku ve vakcíně Infanrix hexa,. Kromě jiných perliček v dopise stálo, že můžeme být klidní, protože mateřské mléko obsahuje 40g Al na litr a umělá dětská výživa dokonce 225g na litr. Ano, čtete dobře, gramy na litr, resp. čtvrt kila hliníku na litr umělého mléka. Jistě, vypadl jim tiskový editor, alespoň tak to omlouvali, ale ten dopis odeslal dr. farmacie doktorovi medicíny a třetí dr. medicíny Sršeň, mluvčí MZd, ho odeslal jedné mamince jako přílohu odpovědi na její dotaz. Nikomu z nich to nebylo divné. Sekli se o 6 řádů.
Moje nedávné vystoupení v televizi vyprovokovalo prof. Chlíbka, našeho předního vakcinologa, k žádosti, abych mu dokázala pomocí evidence based medicine škodlivost vakcíny proti chřipce, kterou jsem proklamovala v tv. Napsala jsem mu, ať si přečte příbalový leták a podívá se na VAERS s vědomím, že to jen špička ledovce. Na oplátku jsem ho požádala, aby mi také s použitím metod evidence based medicine (tj. dvojitě slepé, skutečným placebem kontrolované studie) dokázal, že očkování proti chřipce sníží celkovou nemocnost a úmrtnost očkovaných oproti neočkovaným.
Oni opravdu nevědí a nevidí. Jsou to klapky takových rozměrů, že se člověk diví, že vůbec vidí na krok před sebe a nepřerazí se.

Pridať nový príspevok