vysledky testov...

alena | 15.10.2012

...mna skor trapi nieco ine... GSK hovori o "moznej" kontaminacii b.cereus - vsetky vakciny z podozrivych sarzi sa dostanu ku nemu. Co ak budu prinajmensom niektore testy, ktore si sam vyrobca urobi pozitivne? Ako sa to dozvie ŠÚKL? Zasa len tak,ze vyrobca to sam dobrovolne oznami ŠÚKL? Co spravi ŠÚKL aby nezavisle spravilo aj vlastne testy podozrivych sarzí? Mozeme GSK len "doverovat",ze nahlasi vysledky testov,take ake aj realne boli alebo sa mozeme obavat manipulacie ohl. vysledkov alebo zamlciavania? Ved aj jeden sudca v ramci sudneho sporu proti farmafirme v zaverecnej reci uviedol,ze zamlciavanie NÚ je v tomto odvetví beznou praxou...ja osobne GSK urcite nedoverujem...viac by ma zaujimali vysledky z nezavislych testov,ktore by vykonal ŠÚKL. Ale ŠÚKL je nam asi tak na 2 veci...jeho podpora zo statneho rozpoctu je preto zrejme velky luxus v case krizy, ked je taky pasivny vo vsetkom....uz dlhsie upozornujeme na to,ze ŠÚKl by mal robit nezavisle testy vakcin - z kazdej sarze,ktora sa na SK pouzije by mal vybrat par kusov vzoriek a nezavisle otestovat - vtedy by si robil pracu,ktoru si ma robit...

Pridať nový príspevok