Re:Re:Re:otrasne co vsetko napisete

MUDr.Ludmila Eleková | 09.10.2012

Už jsem vám částečně odpověděla výše. Váš dotaz je v podstatě směřován směrem: proč není svět ideální? Proč existuje lež, zlo, chamtivost a jiné neřesti?
Jistě znáte pořekadlo, že moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. Vždy byli, jsou a budou psychopati, lidé bez morálky, kteří pro zisk a moc udělají cokoliv. Stačí se podívat na naši a vaši politickou scénu, je to v podstatě jeviště pro studenty psychologie a psychiatrie.
A k vaší paní dr., které chcete věřit: pamatujete si Leninovo označení intelektuálů? Užiteční idioti. Na vymytých mozcích a slepé důvěře pediatrů tenhle systém stojí. Proto se konají akce, jako je vakcinologický kongres. Farma firmy prodávají léky, jako jiní prodávají auta. Chětjí, aby lidi jejcih výrobky kupovaly. Myslím si, že farma firmy přesně vědí, co vakcíny dělají a je to pro ně ok - další zisk. Ale aby to fungovalo, musí se udržovat propaganda. Peníze do správnýcn kapes, sponzoring atd. Mluvila jsem s bývalým pracovníkem jedné nejmenované firmy, odešel z ní poté, co emočně vyhořel. Doslova říkal, že jeho práce byla korumpovat ty profesory na velkých klinikách. Kongresy v cizině, granty, dárečky, konexe, možnost publikovat atd.
Jakékoli reklamě na lék nebo vakcínu musíte věřit úplně stejně jako reklamě na prací prášek nebo fernet. Jde jen o prachy.
Chápu vás, že ztráta iluzí bolí, mě bolela taky. A taky jsem byla bez sebe, když mi došlo, že nemohu věřit své lékařce, že je to jen a jen na mně. Jenže k dospělosti ztráta iluzí patří.
Svět je jaký je a lepším ho uděláme nikoli bojem, žalobami apod., ale prací sami na sobě, na svém okolí. Když ze systému vystoupíte, nebudete ho živit, zkolabuje sám. Oni chtějí vaše prachy, chtějí, abyste se bál a věřil jim. Když se přestanete bát, realisticky se o sebe začnete starat, přestanete je živit, oslabíte je. Není třeba proti nim bojovat. Ignorujte je.
Mně je jedno, že se lidi cpou prášky a slepě důvěřují lékařům. Ke mně chodí ti, kteří mají jiný názor, těm mohu ukázat cestu.
Jenže nová cesta není tak pohodlná, jako ta stará, je třeba aktivity. Ale lidé by si měli uvědomit, že odpovědnosti se nezbaví - když se rozhodnete důvěřovat své dr, protože podle vašeho vidění světa by ona měla být expert, stále nesete odpovědnost za to, že jste se tak rozhodli. Přenesení práva rozhodovat na jiného vás nezbavuje odpovednosti za vaše rozhodnutí. Co je lepší, ponechat si svou moc nebo ji delegovat?

Pridať nový príspevok