Mám tri deti

eMi | 27.09.2012

--- pri prvom som bola ustráchaná, keď dieťa kašlalo, šli sme k lekarke. Ako 1,5 ročné, dostalo ATB, neskor ešte raz, už vtedy som ale mala pochybnosti, či sú naozaj nutné. Ale - verila som a mala som strach, že keď lekárka predpísala, asi je to naozaj nutné. S druhým sme sa "presmrkali", "prekašľali" a "prehnačkovali" bez liekov a bez lekára. Pri horúčke nad 38,5 som ale antipyretiká podávala na noc. K pediatričke sme chodiili len na povinné prehliadky (poradne). Pri treťom dieťati sa mi obzory rozšírili vďaka internetu a už spomínanej knižke od Dr. Mendelsohna. Antipyretiká nepodávam, žiadne ATB sme doteraz nepotrebovali, hoci dieťa virózy máva spolu so súrodencami. Po prvom očkovaní hexavakcínou a prevenarom sa mu tak rozhodila imunita, že z banálnej virózy soplilo, hlieny mu zatekali a z toho kašľalo tri týždne. Hlieny malo v stolici, vo zvratkoch. Lekárka ho popočúvala a poslala nás na RTG pľúc. Tam mladučká lekárka vyhodnotila snímok ako zápal pľúc, ale na ďalší deň primár hromžil, že dieťa do nemocnice nepatrí, žiadny zápal pľúc tam nieje, krvné výsledky nepreukázali bakteriálnu nákazu. Ešte v nemocnici dieťa otrasne kašľalo a raz zvracalo hlieny. Po prepustení domov som sa naštvala a nedávala mu už žiadne lieky (predtým dostávalo mukolytikum - už nepamätám, či to bol mukoslovan alebo solmukol) a do pár dní bolo v pohode. Hovorí sa - dôveruj ale preveruj. A pri lekároch to platí tiež. Ja som obozretná po istých skúsenostiach, ktoré radšej nejdem písať, aby sa v tom niekto nespoznal... AKurát by som to možno rada prebrala s pani doktorkou Elekovou mailom, ak dovolí pán Filo cez email stránky Slobody v očkovaní, aby pani doktorka nemusela poskytovať svoj email (hoci nemám v úmysle ho neskôr zneužívať).

Pridať nový príspevok