Re:moj nazor

MUDr.Ludmila Eleková | 09.08.2012

Strach je špatný rádce, rozhodnutí učiněná ze strachu nejsou nikdy správná. Bojíte-li se nemocí, něco si o nich zjistěte! Z nezávislých zdrojů, ne z brožurek propagujících očkování. dr.Buchwald svou knihu o očkování nazval názorně Očkování - obchod se strachem. Nemoci, proti kterým se očkuje MMR, byly ještě za mého dětství normální součástí dětství, téměř všechny děti je měly a nepamatuji si nějaký problém. A máme celoživotní imunitu. Ale po očkování MMR jsem viděla několik autistů, slyšela o rozvoji revmatoidní artritis u batolete apod. Kdykoli dám přednost těm nemocem.
Letěla jsem s neočkovanou 4měsíční kojenou dcerou k moři, úžasně jsme si to užili a ničeho jsem se nebála. Dokonce jsem ji kolem roku chtěla nakazit neštovicemi, ale protože byla ještě kojená, nechytila je, až ve školce.
"blbý" dotaz: jak chráníte své dítě proti nemocem, proti kterým se neočkuje? Třeba kmenům pneumokoka, které nejsou ve vakcíně a jsou horší než ty, které v ní jsou, kmenům hemofila, které nejsou ve vakcíně a mnoha dalším mikrobům? že by přirozená imunita fungovala jen na něco? Myslete, pak konejte. A když se bojíte, nejste ve stavu, kdy můžete dát skutečně informovaný souhlas.

Pridať nový príspevok