presne tak, mas pravdu!! na to ich: ING., co o tom moze vediet? a preco MUDr. nevie to, co ma vediet? sak tam nesedia aj cisla, nielen "slovicka". ked ide prezentovat prednasku pred matky, ktore sa na zaklade nazvu prednasky "dat ci nedat ockovat dieta" maju a chcu rozhodnut, tak si pripravim pravdive statistiky na papier, aj celu prezentaciu na papier a radsej nehovorim nic z hlavy, aby ma niekto potom nenachytal, ze si vymyslam. ved to by bola pre mna aka hanba! mylit sa je ludske, ale nie zavadzat matky, ktore sa chcu spravne rozhodnut. teraz ako mame mat doveru v MUDr., ked nevedia ani to, ake cisla su vo verejne pristupnej statistike chorob? ja si z toho odnasam, ze aj ja by som si takuto prednasku mohla zorganizovat a hovorit tam "priblizne" udaje a mala by rovnaku vypovednu hodnotu, mozno aj vyssiu. my ING. sme sa ucili na vysokej skole statistiku, logiku, matematiku, overovanie a dokladovanie pouzitej literatury, sposoby prezentacie faktov,... tym MUDr. by na skole mali k tej jednej prednaske o ockovani zaradit aj par prednasiek o statistike a matematike a najma logike. a este vysvetlit, co je to synergicky efekt!
Re:Dasa a Misa
pipo | 19.07.2012