Re:zaujimave

MUDr.Ludmila Eleková | 29.06.2012

Předpokládám, že mě budete považovat za vzdělanou ženu, neb jsem také MUDr. Tj. podle vás něco víc než pan Fillo, který je pouhým inženýrem (skoro jako v sitkomu Teorie velkého třesku, kde si neustále dobírají Howarda Wolowitze, protože je "jen" inženýr). Jako lékařka zaobírající se očkováním s panem Fillem souhlasím, protože prof. Hudečková skutečně říkala nesmysly. za to, že si spletla dětskou mozkovou obrnu s dětskou infekční obrnou, by vyletěla od zkoušky.
Ostatní komentáře pana Filla nejsou rozebíráním jejích slov, spíš doplněním toho, co neřekla. Každý, kdo trochu přemýšlí, musí vidět že očkování proti planým neštovicím je na nic. Děti je dostanou již pár let po očkování. Argumentovat ušetřením peněz při vysoké ceně vakcíny, nejistoty imunity a skutečně impozantním seznamu nežádoucích účinků nevypovídá o vysoké inteligenci. Pediatři i matky v mém okolí mají vůči tomuto očkování spíše negativní vztah, viděla jsem nejednou kolovat infekční tričko mezi známými dětmi. Já osobně jsem se své děti snažila velmi intenzivně touto nemocí nakazit, aby si ji prodělali ve správném věku. Naopak jsem pěkně naštvaná na to, že jsem je nechala očkovat MMR, protože mi nikdo samozřejmě neřekl, že jim imunita nevydrží věčně, dnes mám doma dva mladé muže vnímavé proti příušnicím. Tehdy jsem sdílela názory prof. Hudečkové a čas a zkušenosti mě poučily, že jsou zcela mylné.
Tvrzení, že očkování zlepšuje kvalitu života, je skutečná demagogie, řekla bych lež. Tolik nemocných, dokonce vážně nemocných dětí nikdy nebylo. Za mého dětství neměl prakticky nikdo alergii, špatnou imunitu, dyslexii, hyperaktivitu, o autismu jsem se učila až na medicíně a můžu vám říci, že dnešní autisti s regresivním autismem představují zcela nový syndrom a konvenční medicína si s tím neví rady, proto ty děti dostávají různé nálepky. Takové děti ještě před 20 lety prakticky nebyly.
Chcete-li vidět, jak očkování zlepšuje kvalitu života, přečtěte si na těchto stránkách studie porovnávající zdraví a úmrtnost očkovaných a neočkovaných dětí - vychází jednoznačně, očkované jsou víc nemocné a víc umírají. Lepší kvalita života?
Strašení tetanem: u nás nebyl 10 let, přestože většina lidí na očkování kašle. Úmrtnost na něj před 100 lety, kdy byly všude koně, kobylince, víc lidí pracovalo v zemědělství, mnohem více lidí bylo vystaveno nákaze a neexistovala intenzivní péče ani antibiotika, tehdy byla úmrtnost 7 lidí z miliónu. Skutečně velké nebezpečí, to vás dnes spíš zabije blesk, než tetanus. Nebo autonehoda, přesto všichni vesele jezdí autem.
Prof. Hudečková se dopouští demagogie a nepřesností, ukazuje nedostatečné vědomosti, prezentuje spíše své předsudky a víru, než fakta. Kdyby měl pan Fillo možnost položit otázky, které rozebírá v textu přímo na přednášce, myslím, že by se rozumné odpovědi nedočkal.
A ještě k vašemu jinému příspěvku - není škoda mého času, který věnuji panu Fillovi a jeho stránkám. Každá vteřina stojí za to.

Pridať nový príspevok