Re:Re:Re:Pre Eliu

Michaela | 28.06.2012

Pri podrobnej rodinnej anamnéze - akými chorobami trpeli starí rodičia, rodičia od narodenia, aké lieky užívali, aké očkovania podstúpili sa nejaké záhadné ochorenia určite vysvetlia aj u neočkovaných detí - dnešné deti sú už 3. generácia očkovaných, lebo naši rodičia, aj my sme očkovaní boli. Ja nie som dogmatik, nezvaľujem všetko na očkovanie, svoj podiel má okrem životosprávy aj to, v akých vzťahoch človek žije (napr. žena ponižovaná mužom určite nebude prekypovať zdravím a časom sa u nej niečo prejaví atď.). Reagovala som na to, čo písala pani Elia - áno, vieme, že klasické lieky poškodzujú, ale musíme to prijať, lebo inej cesty niet. S týmto súhlasiť nemôžem. Ako terapeut by som sa zamýšľala, kde to väzí, že liečení pacienti sú do konca života závislí na stále väčšom počte liekov, často s pribúdajúcimi, nie ubúdajúcimi diagnózami. Takže v tomto sa naše názory na poctivé užívanie tabletiek budú značne rozchádzať. Len mi je smutno, keď počúvam to neustále vydieranie zo strany lekárov, že keď dostanete rakovinu, čím sa dáte liečiť? Prax vo svete už preukázala niekoľko účinných terapíí, ktoré liečia a nedevastujú, preto by bolo dobré, aby si medicína nastavila to zrkadlo, pozrela sa do neho bez relativizovania a hádzania viny na "nezodpovedných pacientov", životné prostredie a slaninu (ktorú jedli aj naši pradedovia a boli zdravší než my), aby zhodnotila svoje výsledky v pôsobení na zdravie generácií a tým zachránila ešte to dobré, čo v sebe má.

Pridať nový príspevok