Takmer so všetkým s Vami v zásade súhlasím, je potrebné chorobám predchádzať, žiť zdravo, zdravo sa stravovať, predchádzať stresu - aj medzi lekármi je známe, že takí ľudia sú zdravší, veď to sme sa normálne aj učili na medicíne :) (záleží na tom, akých máte učiteľov, ja som mala skvelých, mali sme celý predmet o zdravej výžive) a snažím sa to aj ja aplikovať do praxe. Len si myslím, že sa to nedá aplikovať na všetky choroby, bez mainstreamovej medicíny by boli mnohí ľudia len s pomocou zdravého životného štýlu odsúdení na utrpenie a na smrť (môžete si hovoriť, čo robím zle, neprídete na to, možno nič nerobíte zle, aj tak to príde - moja obľúbená genetika :) ). Dá sa argumentovať, že to je príroda, a niektorí tvrdia, že takí slabí jedinci by mali jednoducho zomrieť a tým by vymizli dedičné ochorenia, čo je dosť drsné.
Opustením dnešnej medicíny by to bol krok späť vo vývoji ľudstva, takto to fungovalo v praveku a ľudia umierali mladí a na rôzne choroby, ktoré dnes vieme vyliečiť. Medicína bola vynájdená práve preto, aby sme akosi obišli prírodu a ostali tu žiť dlhšie, aj keď to príroda už nechce a zlepšili si kvalitu toho života. Tým sa roztočil celý ten kolotoč a nemyslím si, že ide o spiknutie, skôr sa celý tento systém nezadržateľne rúti vpred zo zotrvačnosti sám. Tým, že sa snažíme liečiť jednu chorobu, vyrábame inú, lebo umelo spúšťame v ľudskom tele rôzne pochody, ktoré sa nám môžu vymknúť z rúk, no vždy je zásadou, aby konečný výsledok bol zdravší človek ako bol na začiatku (všetko sa to riadi vedeckými poznatkami). Nie vždy sa to darí, človek ani lekár nie je vševediaci a vševidiaci. Potom tu máme ako výsledok ľudí, ktorí jedia 20 tabletiek denne - cieľom medicínskeho výskumu je toto všetko vyriešiť. Každý lekár by sa mal o to snažiť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Myslite si, že som naivná, ale ja sa spolieham na vedu, že ona je jediná, na ktorú sa dá spoľahnúť, že s pomocou nej sa to bude len lepšiť a lepšiť (bojkot medicíny nie je riešením, ani alternatívna medicína) aj osvetou obyvateľov, aby sa vzdali toho rezňa, no ale niektorým môžete hovoriť.... takých som už vyšetrila ani nespočítam.... žlčníkových záchvatov :) A čo sa týka alkoholu, uf... čo som zažila poznámok, že prečo nepijem, či som chorá? :) V dnešnej dobe je takýto prerod obyvateľstva, aký ste opísali podľa mňa utópiou. Každý sa o to môže snažiť, ale bojím sa, že celkom to nikdy nebude možné. A to neplatí len v medicíne, ale vo všetkom. Potravinársky priemysel, ropný priemysel... čo začalo s dobrým úmyslom, narástlo do obrovských rozmerov a rozbehlo sa a teraz sa to snažíme nejako "ukerovať" :)
To sú také skôr filozofické veci, ale zaujímavé.
Stále si nemyslím, že ide o spiknutie, je síce pravda, že ľudia sú všelijakí a dokážu ísť pre zisk aj cez mŕtvoly, ale to podľa mňa k celej veci prispieva len menším dielom, niektorí ľudia sa takpovediac "vezú", možno ovplyvnia zopár vecí, ale spiknutie takých veľkých rozmerov? Nemyslím.
Ja sa tiež snažím zdravo sa stravovať (ale môžem jesť len to, čo je u nás v obchodoch dostupné) a jesť čo najmenej liekov, necítim sa dobre, keď musím niečo užívať. Ale keď dostanem migrénu, tak vzývam objaviteľov ibuprofenu, ktorý mi pri záchvate pomáha. Predísť migréne neviem, či je vôbec možné, dnešný človek stresu neujde (hlavne lekár...), a to je len jeden zo spúšťacích faktorov.
Možno by pomohlo odsťahovať sa do budhistického kláštora :)
Moja príbuzná sa celý život stravuje zdravo, veľa zeleniny a ovocia, aj mäso, pestrá strava s vitamínmi a minerálmi, nič ťažké a mastné, žiadne chipsy, cola, fastfood atď. Vyrastala na dedine, kde mala podomácky dopestované a dochované potraviny. Diagnóza: rakovina prsníka.
Liečba rakoviny je tiež kapitola sama o sebe, chemoterapia, rádioterapia, ktoré nezabíjajú len nádorové bunky, ale aj zdravé. Tým vznikajú všetky známe nežiaduce účinky - z ktorých vypadávanie vlasov je to najmenej. Bez terapie však väčšinou nastáva zhoršovanie a smrť. Čo si vyberiete?
Re:Re:Re:Re:Pre Eliu
Elia | 26.06.2012