Pre Eliu

Denka | 21.06.2012

Zdravím, dovolím si prispieť svojou troškou..som síce „z opačnej strany“ ale je mi sympatické, že píšete kultivovane a vecne, bez plamenných rečí. Súhlasím s vami, že keby sme sa zaoberali stále len tým čo všetko sa môže stať, tak by sme sa ani z domu nedostali, veď ani keď si večer ľahneme spať, nie je isté že ráno sa zobudíme živí.
Taktiež som vyštudovala medicínu, bohužiaľ som si pri očkovaní svojej dcérky v 3.mesiacoch vytiahla čierneho petra a dcérka si to odniesla naozaj škaredou reakciou. Akoby to nestačilo, nikdy som si nemyslela, že potom zažijem takú bezmocnosť, že vlastne kolegovia sa budú na mňa pozerať akoby som spadla z jahody a ťukať si na čelo, a že mi vlastný manžel odporúči vrátiť diplom keď som si dovolila zapochybovať o očkovaní na základe vlastnej skúsenosti, nie na základe článkov „z netu“. Nikto, vrátane môjho muža, nikto z nich kompetentných, dcérku tých pár hodín po očkovaní nevidel, nikto z nich ju nemusel počúvať ako šialene reve, nikto sa ňu nemusel pozerať ako mu modrá v náručí, nikto z nich jej nepodal prvú pomoc – len ja. Zato všetci ostatní vedeli, že to určite nebolo kvôli očkovaniu, ktoré absolvovala pred 6 hodinami a presviedčali ma, že to ja som zle vyhodnotila situáciu. A potom zistím, že to čo sa nám stalo, je riadne napísané v letáku od výrobcu, len tuná sa všetci tvária akoby nič. Tak keď sa už ani SPC vakcíny nerešpektuje, tak ja už fakt neviem čo. Za tých pár rokov som prečítala už tony materiálov za aj proti očkovaniu a stále, aj napriek tomu čo sa nám stalo, nemám naňho vyhranený názor ani ho kompletne nezavrhujem a určité očkovania plánujem naďalej. Ale že celý tento systém u nás je rigidný, absolútne nerešpektujúci individualitu, o tom som presvedčená (a o (ne)dostupnosti iných než nariadených vakcín už rovno pomlčím).

To, čo sa stalo dcérke pani Mileny sa pri povinnom preventívnom opatrení nesmie stávať, tobôž pokiaľ ide o deti. A pokiaľ nie sme schopní jednoznačne dokázať pred očkovaním, že prebehne hladko,naozaj s len s populárnou „teplotou a bolesťou v mieste vpichu“ nemôžeme ho nasilu vynucovať. To je akoby sme sa rozhodli predchádzať obezite (ktorá má určite obrovský zdravotný, sociálny a ekonomický dopad na spoločnosť) a nariadili každému 3xdo týždňa dve hodiny aerobiku, či to zvládne, či nie, nech tam s prepáčením aj „skape“. Malá Milenka už na predchádzajúce očkovania reagovala veľmi zle. Keby to aspoň niekoho zaujímalo viac než to, či bude ďalšie očkovanie v stanovenom termíne, nemusela zomrieť..ja neviem ako vám, ale mne je pri tej predstave naozaj zle:(
Všetko dobré želám a rada si prečítam vaše ďalšie úvahy.

Pridať nový príspevok