Ked nechcete tak sa neockujte

Palo | 20.06.2012

Pri neockovani deti to funguje tak ze kym je v okoli dost zaockovanych tak sa aj bez ockovania nemusite bat ze sa nakazite kedze nemate od koho. Problem nastane ked takchto neockovanych bude vela a ta nakaza si najde cestu aj k vam. Cize ja by som nikoho nenutil ockovat je to jeho vec.
Avsak chapem pohlad aj tych co sa davaju ockovat, lebo prave tym chrania tych co neockuju a podstupuju riziko komplikacii, aby tym ochranili neockujucich a preto chcu aby tito tiez toto riziko podstupili a nenechali obetovat sa druhych.
K tomu dobrovolnemu ockovaniu vo vyspelych krajinach: Ja zijem v Nemecku a tu je ockovanie nepovine, ale ked idete na zapis do skoly (ktory je povinny lebo domace vyucovanie v Nemecku nie je mozne) tak vam dieta nemusia zapisat ked nemate urcite ockovania.

Idelne by bolo keby tak polovica ludi nebola ockovana a druha bola. Potom by sa nemohli ty neockovany spoliehat na to ze ich vacsina zaockovanych ochrani, a zaockovana polovica by nemohla mat pocit ze svojim ockovanim chrani druhych, lebo by chranili len sami seba. Kedze clovek je prirodzeny egoista je taketo egoisticke riesenie asi najlepsie, aj ked predpokladam ze by sa infekcne choroby sirili trocha viac a na stranu ockovanych by zase preskocilo viacej ludi a ten pomer by sa nedal udrzat na 50:50 ale stale by kolisal. Ked ludia zabudnu ake to je ked im zomru deti na infekcne choroby zacnu si mysliet ze ockovanie nie je potrebne. Ked prestanu ockovat a vratia sa davne casy ked kazdy poznal ake je to stratit niekoho koli takejto chorobe (aj moj otec ktory ma 65 rokov a bol najmladsi z 9 deti stratil takto surodenca) tak budu znova radi ked budu mat opat sancu sa ockovat.

Pridať nový príspevok