.....hrozne, len ked to clovek cita, nie ked to zazije na vlastnej kozi. som stastna, ze nie som lekar, pretoze keby som nim bola, vzdala by som sa akademickeho titulu skrz odmietania ockovania svojich pacientov, a isla by som radsej s cistym svedomim do tibetu na ocistenie svojej duse! nemohla by som pichnut vakcinu ani zvieratu, keby som vedela, co tam je a ake su mozne nasledky. najhorsie je, ze oni to vedia, a robia to. a tych rodicov, ktorych stretavam v ambulancii nasej pediatricky, ktori ani nevedia, preco prisli a co idu im detom pichnut, tych by som tam tiez nechala napichat prepocitanou davkou a nech si potom idu domov, nech znasaju v lepsom pripade tie bolesti, opuchy, a v tom horsom by hadam uverili, co to robi s ich detmi. naposledy jedna matka nevedela ani ci ho pichli do obidvoch noziciek, alebo do jednej, alebo do ruky, hlavy, chrbta. nevedia nic, a to ich u mna neospravedlnuje. tiez som zo zaciatku nevedela nic o rizikach, rozhodla som sa na poslednu chvilu, ked sme odchadzali z ambulancie s letacikom na rotarix a datumom na prvu hexu. vtedy mi to nedalo a zacala som hladat na internete informacie. tym som len chcela povedat, ze uz ma nikto nenuti ockovat, uz sa ma ani lekarka nepyta, a naposledy sa na mna pozrela pohladom, ako by zacala chapat...takze mozno sa zacina rodit v jej hlave otazka a odpoved mozno uz aj hladala.....ale ci nasla?
Uprimnu sustrast celej rodine
Tatiana | 15.06.2012