jednoduchy dotaznik

Denka | 07.06.2012

So vsetkou uctou k zostavovatelom dotaznika, ale tento je zbuchany ako na kolene. Uvody dotaznikov su obvykle vecne, bez zbytocnych emocii ("ockovanie uz nie je co byvalo...to je ako na smutocnom obrade). Aj instrukcie by mali byt vecne. Odpovede na jednotlive otazky sa mi javia nedostatocne, nedavaju dostatocnu moznost vyberu, v niektorych castiach navadzaju na zakruzkovanie vseobecne ocakavanej odpovede. Napriklad v casti o neziaducich ucinkoch si moze lekar mysliet, ze vakciny su rizikovejsie pre vacsie mnozstvo antigenov v nich pritomnych, ale nie pre pridavne latky (alebo naopak), odpoved vsak nezakruzkuje, pretoze neodraza jeho objektivne stanovisko. Tak si vyberie z moznosti a/ alebo b/. Rovnako mi v casti o ockovani chyba moznost povinne ockovanie rizikovych skupin.
Okrem toho pred uvedenim dotaznika do sirokeho obehu sa tie zvyknu testovat na vzorke ludi, aby sa vychytali pripadne chyby, z rovnakeho dovodu sa dotazniky zvyknu konzultovat aj s psychologom.
Celkovo by som tento dotaznik hodnotila ako velmi jednoduchy (nechcem pouzit slovo primitivny). Lekari su predsa vysokoskolsky vzdelani ludia, radi sa tym prezentuju, tak by zvladli aj o nieco narocnejsi produkt. V kazdom pripade tento dotaznik podla mojho nazoru nebude svojimi vysledkami objektivny. Pokial sa z takychto dotaznikov vyvodzuju zavery, mam strach, ci je u nas vsetko v poriadku.

Pridať nový príspevok