Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:a (akože)fenol v homepatikách Vám nevadí???

Ing. Marián FILLO | 01.06.2012

Z ktorého linku ste skopíroval tento text a ktorý Vám nejde otvoriť?

Že by som kládol rovnítko medzi ADI a LD100, tak o tom naozaj neviem. Som si veľmi dobre vedomý rozdielu.

Mimochodom: ADI sa tiež týka "v zásade zdravého" človeka, čo o tých starších ľuďoch, ktorým bola adresovaná výzva Dr. Soloviča, sotva možno povedať. Len veľmi málo z nich je totiž "v zásade zdravých", drvivá väčšina trpí prinajmenšom jednou chronickou chorobou (či už je to cukrovka, srdcovo-cievne ochorenia alebo rakovina) a mnohí z nich trvale užívajú aj 10 rôznych medikamentov. Vlastne všetci moji starí rodičia dopadli takto, takže to mám v rodine vyslovene na očiach.

Inak ale argumentovať normami WHO je ozaj skvelý úlet.
Norma WHO na "daily intake" vitamínu C je tak smiešne malá, že dokáže zabrániť nanajvýš klinicky manifestnému skorbutu, ale keby všetci prijímali len tak málo vitC, tak by boli všetci non-stop chorí. Vitamín D3 detto.

No a tu je práve kameň úrazu. WHO má príliš benevolentné normy na jedy a príliš nízke normy na vitamíny, čo keby všetci akceptovali, viedlo by to k trvale chronicky chorému obyvateľstvu celej zemegule.

Nuž a práve toto by bol obrovský trh pre farmaceutický priemysel. Hotová zlatá baňa. Treba si teda položiť otázku, čo vlastne sleduje WHO, keď nie skutočné zdravie všetkých obyvateľov Zeme. Odpoveď môže pomôcť nájsť napr. aj tento článok:
https://slobodavockovani.sk/news/who-strasi-narastom-vyskytu-detskej-obrny-ktory-vsak-v-skutocnosti-klesa/

P.S.: že by nezáležalo na spôsobe podania, tak to je dobrá hovadina. Na jednom z vyššie uvedených odkazov (reč bola práve o nacistoch) sa píše, že spočiatku pichali tie fenolové smrtiace injekcie len tak rôzne po tele a potom ich začali pichať rovno do srdca, čo viedlo k prakticky okamžitému úmrtiu (to nemožno povedať o pichnutí v iných častiach tela). Rozhodne teda záleží na "route of exposure". Ledaže by ste si toto tvrdenie vytrhol z kontextu a (úmyselne?) zle vysvetlil.

Pridať nový príspevok