Ste si uľavili, že?
- ja nie som ten, kto používa svoje akademické titule, ale Vy, takže na svojom aaademickom vzdelaní si zrejme zakladáte Vy
- ani som zatiaľ nepoužil odkaz na nejakú autoritu, zatiaľ som použil len svoj rozum
- a príklad toho, čo je to "kvázi-vedecký prístup k poznaniu a poznávaniu, plný drobných a niekedy aj úplne hrubých iracionalít, plný demagógie, nepodložený overiteľnými faktami,..." ste dali Vy sám, napr. tým, že ste poukázali na Alušku - zrejme patrí tiež k Vašim srdcovkám
- a Vaši rodičia, známi - nikto z nich nekúri uhlím?
- z Vášho linku vyberám:
1./ "The systemic clinical effects of phenol are independent on the route of exposure, they include:..."
2./ Acceptable daily intake (ADI)
The estimated maximal total daily intake of phenol for
a 70 kg individual is calculated to be 0.1 mg/kg body weight per day (WHO, 1994). However, according to IRIS (Integrated Risk
Information Sytem, 1996), the reference dose (Rfd) is 0.6 mg/kg/day, using the NOAEL (reduced fetal body weight in rats) of 60 mg/kg/day, with an uncertain factor (Uf) of 100.
Lenže Vy dávate medzi ADI a LD100 rovnítko. A to by ste nemali.
Nejde mi otvoriť ten link s odkazom na nacistické praktiky. Takže neviem, aké dávky sa pichali (možno umierajúcim, podvyživeným) väzňom v koncetračných táboroch. Rozhodne si myslím, že to boli dávky tisíc-násobné (ak nie ešte viac) oproti jednorazovej dávke fenolu v Pneumo23, ktorá stále spadá pod "acceptable daily intake" podľa WHO, aj podľa IRIS.
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:a (akože)fenol v homepatikách Vám nevadí???
answer | 07.05.2012