Doc. MUDr. Rastislav Maďar napsal Prof. RNDr. A. Strunecké

Já jí netleskám | 22.12.2013

Výňatek z e-mailu Doc. MUDr. Rastislava Maďara, Ph.D. adresovaného Prof. MUDr. A. Strunecké, CSc.
„Chcete říci, že lékaři aplikující vakcíny na celém světě svým pacientům očkováním škodí? To je přece nesmysl. Víte kolika lidem hliník nebo jiné přísady ve vakcínách prokazatelně za tu dobu ublížili? Já Vám řeknu, jak obrovskému počtu lidí očkování život zachránilo a jak příliš mnoho lidí zbytečně zemřelo, protože očkováni nebyli. Viděla jste někdy umírat člověka na nemoc preventabilní vakcinací? Asi ne, já ano a bohužel jich bylo hodně. Mluvila jste někdy s matkou, které zemřelo dítě na nemoc preventabilní očkováním? Já ano. Schválně se podívejte na webové stránky www.shotbyshot.org, kde jsou osobní výpovědi takových nemocných a pozůstalých. Předpokládám, že anglicky umíte. Jsou to všechno neziskové projekty, abyste zatím náhodou neviděla komerční efekt. Věda musí prozkoumat všechno, tak je to v pořádku. Jak necitlivě a nevyváženě to komunikujete laikům, však způsobuje negativní dopad na veškeré očkování obecně. Nemálo lidí odmítá pravidelné nebo i jiné očkování právě kvůli Vám a možná je jen otázkou času, kdy způsobí ta nemoc někomu z nich takové následky, že si to s Vámi budou chtít řešit osobně. A hněv takových lidí bývá bezmezný.
Vy si myslíte, že WHO nebo CDC by doporučovali očkování, pokud by neexistovaly věrohodné důkazy, že přínos vakcinace je neporovnatelně vyšší než potenciální riziko? A vy jste v jejich opozici. Předpokládám, že víte, že vztah autismu a očkování dosud nebyl VĚDECKY potvrzený, přece bych takovou vakcínou nenechal očkovat své dítě a nepoužíval bych ji u svých pacientů! Určitě víte i o tom, že Dr. A. Wakefield byl veřejné zostuzen, zbaven lékařského titulu a nejprestižnějšími vědeckými medicínskými časopisy označen za podvodníka když se ukázalo, že kauzalitu mezi MMR vakcinací a autismem si vymyslel a s důkazy závažně manipuloval. To co děláte Vy v rámci skoro až pomlouvačné kampaně vůči vakcinaci se mi (a zdaleka nejenom mně) nelíbí. Jde mi ale o pacienty. Vy to extrémně malé riziko zveličujete a účelově tím manipulujete s veřejným míněním laické populace o vakcínách a očkování. Předpokládám, že víte, že i u nás umírají děti i dospělí na očkováním preventabilní nemoci. Zatím na Vás kvůli tomu nikdo neukázal prstem, zatím...“

Pridať nový príspevok