Vážne, ste si istý, že takto chápete bludné balvany? Mám informácie, že pred časom ste im prikladali úplne iný - totiž, odporúčací význam...Takže ste asi zmenili názor, že? Aha, takže tupci a obmedzenci...tak častujete aj zahraničných skeptikov - nositeľov Nobelových cien???
Čítam, čo slečna Aluška odporúča ľuďom a mám dosť: "Pokud se dá věřit internetu, Aluška je dvacetiletá hezká blondýnka, esoterička nové generace. Vžila se do role vševědoucí poradkyně napojené na svého anděla a na vesmírné vědomí, nabádá, informuje, peskuje, radí - například dívence se čtyřmi dioptriemi, jak se má zbavit svého problému:
„Oči se léčí sluncem. Nebudeš tomu věřit, ale dívání se do slunce léčí zrak a nejen to, nabíjí tělo vitamíny. Pokud slunce vykoukne, dívej se přímo do něj bez brýlí. Nemůže ti to poškodit sítnici, já se do slunce dívám pořád a mám zrak jako rys.“
Dívka ji poslechla, a pak se svěřila: „Oči sice slzely, ale po chvilce si zvykly a uviděla jsem takovou narůžovělou skvrnu. Poté jsem viděla ještě hodinu oranžovou skvrnu. Další den jsem to praktikovala znovu. Oči slzely více, pak mi před nimi zůstala oranžová skvrna. Šok nastal, když nezmizela ani následující dny. Měla jsem problémy s viděním, ani číst jsem pořádně nemohla. Řekla jsem to rodičům, pořádně mi vynadali a hned se jelo na pohotovost. Skvrna po devíti dnech zmizela, ale doteď vidím špatně některé barvy. Že bych někde udělala chybu?“
Toto je to celistvejšie poznanie, toto je "logika"?
Re:Re:Re:Re:Re:Re:pohľad iného kritika - prof.Heřta z klubu skeptikov Sysifos
answer | 01.05.2012