Re:Pan Filo,

Ing. Marián FILLO | 04.02.2012

1. Volala mi nejaká pani, ktorá sa mi predstavila, ale meno som prepočul, takže neviem. Čo som však rozhodne neprepočul, bolo, že je z OĽaNO.

2. Tvárila sa, že hovorí v mene prof. Horváthovej.

3. Žiadala ma o stiahnutie vyjadrenia prof. Horváthovej z tohto článku, pričom jediným odôvodnením bolo, že "pani profesorka si to nepraje"

4. Povedal som jej, že nevidím na to nijaký dôvod, lebo prof. Horváthová sa účasťou na predvolebnej kampani stala verejne činnou osobou, a s citovaním výrokov verejne činných osôb (tobôž kompletným a nezmeneným citovaním) si netreba pýtať súhlas ani to nemožno zakázať. Obzvlášť nie, keď sú vyslovené v rámci predvolebnej kampane.

5. Povedala mi, že prof. Horváthová bude takou osobou, až keď bude zvolená, ale kým zvolená nie je, tak na to nemám právo.

6. Snažil som sa tejto pani z OĽaNO vysvetliť, že hovorí nezmysly.

7. Nezabralo. Pýtala sa ma, či som jej ochotný dať jej môj nesúhlas so stiahnutím aj písomne, zastrašovala ma "právnymi dôsledkami". Asi si myslela, že neviem, na čo mám či nemám právo. To sa teda fest sekla.

8. Na záver som jej povedal, že sa nemienim baviť s prostredníčkou, a že ak prof. Horváthová niečo odo mňa chce, tak nech sa na mňa obráti priamo ona.

P.S.: Nevyjadril som nijaké svoje politické presvedčenie, iba to, že som bol pôvodne tiež náchylný voľiť OĽaNO, ale po tejto skúsenosti už som rozhodnutý OĽaNO nevoliť. Prof. Horváthová totiž je na 3. mieste kandidátky a teda (ak sa OĽaNO vôbec dostane do parlamentu) s najväčšou pravdepodobnosťou zvolená bude. Zabrániť by tomu mohlo len to, že dostatočná časť voličov OĽaNO prekrúžkuje iných kandidátov pred ňu, čím by sa jej nádejná politická kariéra dostala na smetisko dejín skôr, než poriadne začala.

Posolstvo pre potenciálneho voliča OĽaNO, ktorý zároveň je za slobodnú voľbu v očkovaní, je zakrúžkovať 4 kandidátov, medzi ktorými NESMIE byť prof. Horváthová. Z jej vyjadrenia je snáď každému súdnemu človeku jasné, že s ňou v NR SR bude dosiahnutie slobodnej voľby v očkovaní o poznanie ťažšie než bez nej.

P.P.S.: Matovičova (a kohokoľvek iného) snaha o morálnu očistu vlády a štátnej správy Slovenska mi je naďalej veľmi sympatická - ak to teda myslí naozaj úprimne. O tej úprimnosti však začínam po tejto skúsenosti pochybovať. Ak pán Matovič chce, veľmi rád na tejto stránke uverejním jeho osobný názor na povinné očkovanie. Tu nejde o odbornú zdravotnú stránku veci, ale o všeobecne ľudsko-právnu záležitosť. Tak dúfam, že to neodbije slovami "ja nie som odborník na zdravotníctvo".

P.P.P.S.: Moje priezvisko sa píše sa s dvomi L.

Ďalšie výpady voči mojej osobe nemienim komentovať. Vyjadril som sa, myslím, viac než jasne už niekoľkokrát, a nemienim sa do nemoty opakovať.

Pridať nový príspevok