Re:Re:Re:Tak uz to nechajte tak

Ing. Marián FILLO | 03.02.2012

Pán Dušan,

"Vy ste predsa iniciovali otazku cicatelky"

nie, to nie je pravda. Ona sa sama opýtala a viedla dialóg bez akéhokoľvek môjho pokynu opýtať sa. Bol to čisto jej nápad. Následne zverejnila odpovede na diskusnom fóre Modrý koník. Až potom som sa jej opýtal, či mi môže preposlať maily, ktoré si vymenila s OĽaNO, že by som ich rád zverejnil. Súhlasila pod podmienkou, že tam nebude uvedené jej meno.

Takže ja som túto výmenu e-mailov neinicioval, aby sme boli na jasnom.

Nemám ani absolútne nijaký záujem o nejaké politické profilovanie sa tejto stránky. Ide mi len o to, aby sa potenciálni voliči zorientovali v tom, aký volebný program v otázke očkovania majú jednotlivé politické strany.

"Vy ste rozputali antikampan voci hnutiu uz uvodnou vetou a potom sa to este znasobilo."

Ja som nerozpútal nijakú anti-kampaň. Iba som sucho skonštatoval (a to v diskusii, nie v samotnom článku), že prof. Horváthovú určite nezakrúžkujem, ak by som napriek jej vyjadreniu volil OĽaNO.

Následne mi volala nejaká osoba ženského pohlavia, ktorej meno som prepočul a ktorá tvrdila, že je z OĽaNO a že ma v mene prof. Horváthovej žiada o stiahnutie jej vyjadrenia, ktoré som zverejnil. Hovorila značne nátlakovým spôsobom v štýle "ak nestiahnete, tak bububu", čo ma teda fest napálilo.

Takéto spôsoby si vyprosím! Tobôž od kandidátky na poslankyňu NR SR, ktorá práve robí predvolebnú kampaň, a toto povedala v rámci svojej predvolebnej kampane. Ešte stále sme (aspoň podľa Ústavy SR) zvrchovaným demokratickým a právnym štátom. Moje konanie nebolo v rozpore s nijakým platným zákonom, a teda ma nikto nemá právo nútiť stiahnuť vyjadrenie volebného programu nádejnej političky z môjho webu. Nehovoriac o nechutne drzom nátlakovom spôsobe, akým sa o to dotyčná osoba pokúsila.

To nie je o tom, "ze hned odpalime potencionalnych spojenocov".
Súdiac podľa vyjadrenia prof. Horváthovej a jej následnej snahy stiahnuť toto vyjadrenie zo stránky slobodaVockovani.sk, ako aj zo spôsobu, akým sa o to pokúšala (cez prostredníčku, nátlakovo) - teda ak to celé nebol podvrh, - trpí táto pani totálnym dešpektom k základným ľudským právam a slobodám, a teda naozaj nehrozí, že by mohla byť naším spojencom - čo i len potenciálnym.

Dr. Janco ale - súdiac podľa jeho vyjadrenia - je na tom výrazne inak.

No a podľa toho, že prof. Horváthová je na treťom mieste kandidátky, tak ak neurobí ešte pár ďalších vážnych prešľapov (kvôli ktorým by vypadla skrz krúžkovanie iných kandidátov), do parlamentu sa dostane, ak teda OĽaNO vydržia súčasné volebné preferencie.

Inak mňa by zaujímalo, prečo sa k očkovaniu môžu vyjadriť len lekári z kandidátky OĽaNO? Prečo nie iní? Vari ostatní nie sú rodičmi či starými rodičmi? Vari nemajú nijaké skúsenosti s očkovaním, nijakú predstavu, kam by sa táto vec mala uberať? A čo si o povinnom očkovaní myslí pán Matovič?

Pridať nový príspevok