Re:Re:Re:Informovaný souhlas

Alena | 26.01.2012

Ja si tiez myslim, ze im to prezentovali ako nieco, co ich dieta "ochrani", lebo je velmi ohrozene ako nedonosene a este to dostanu aj "zadarmo" - co je pre nich obrovska vyhoda atd.atd. Vystrasene maminky jednoducho podlahli...Teraz nedavno jedna pediatricka nahovarala tiez jednu moju znamu, aby svojmu predcasne nar. dietatu,ktore ma rozne zdravotne problemy zakupila vakcinu proti rotavirusom, ja som jej to vyhovarala a nakoniec sa nastastie nasli aj dalsi 2 lekari, ktorí povedali,ze by to nedali, tak nastastie nedala, ale ked neskusenej mamicke pediater, ktoremu mamicka doveruje povie, ze ake je to potrebne,lebo dieta je ohrozene,tak vtedy to vacsina mamiciek "odsuhlasi",lebo nemaju informacie z inych zdrojov...Je to jednoducho tak, ze mamicky su schopne 2 mesiace brusit po internete,aby nasli ten najlepsi a najvhodnejsi kocik, ale o ockovani ich vobec ani nenapadne si nieco nastudovat-jednoducho tuto oblast sme nauceni nechat vysostne na lekarov-toto sa ale musi zmenit a nastastie sa to uz zacina menit...
BTW tato ista pediatricka,ked jej mamicka povedala,ze dieta po hexavakcine malo horucku, velmi vela a dlho plakalo, cca 3 dni po ockovani bolo uplne placlive-zmenene, nekludne a robilo "mostiky" - tak pediatricka jej hned jednoznacne povedala, ze to nie je z ockovania a samozrejme nic ZASA hlasene nebolo-takze potom take su u nas statistiky-nic sa jednoducho nenahlasi...

Pridať nový príspevok