Re:Chaos

Ing. Marián FILLO | 07.09.2011

Ide tu hlavne o to, že za súčasných okolností narobí očkovanie MMR vakcínou aj podľa čísel prof. Dluholuckého oveľa viac škody než choroby, proti ktorým má účinkovať.

Bol som úplne korektný ohľadne tých zjednodušení - nič som nezamlčiaval. Ale všimnite si, že sú prakticky všetky v prospech očkovania, takže reálne to vyjde ešte horšie, než podľa výpočtu.

Navyše som ešte uznal prof. Dluholuckému tých 1000x, čo je podľa mňa riadne prestrelené.

Žiaľ, nevieme, koľko presne je zaočkovaných a koľko nezaočkovaných. Čo je však úplne isté, nejde o takmer plne zaočkovanú populáciu. Napr. ja osobne nie som očkovaný proti ružienke ani proti mumpsu. Moji rodičia nie sú očkovaní ani proti osýpkam. Nevieme, koľko presne ľudí za posledné roky odmietlo MMR vakcínu. Odhadujem to na stovky, ale to je subjektívne.

Každopádne, pri na-prstoch-spočítateľných prípadoch ružienky, príušníc a osýpok kontra cca 60.000 zaočkovaných deťoch, je nepochybne FAKTOM, že očkovanie narobí oveľa viac škody než tie choroby, a to aj keby som uveril 1000x nižšiemu výskytu encefalitídy po očkovaní než kvôli divokému vírusu. To je hlavnou myšlienkou článku a spomínané zjednodušenia na tom vôbec nič nemenia. Mení sa nimi len to, aké veľké je to OVEĽA. Tak či onak to však je OVEĽA viac škôd z očkovania než z chorôb. To platí, či už by som tie zjednodušenia urobil alebo neurobil.

Čo by bolo, keby populácia nebola vôbec zaočkovaná, to nevieme, ale to predsa priznávam. Ide mi len o uvedomenie si pomeru rizika jedného a rizika druhého. A riziko očkovania vychádza v tejto chvíli mnohonásobne vyššie - a to aj PRI OFICIÁLNYCH (rozumej: nedôveryhodných) ÚDAJOCH.

Chcete to snáď poprieť?

Preto sa rozhodne nedomnievam, že by som sa týmto článkom znižoval na argumentačnú úroveň prof. Dluholuckého a kol. Môj článok predsa má hlavu aj pätu, je jasný a poctivý, všetky nedostatky, ktorých som si vedomý, som tam uviedol, a navyše boli prakticky všetky tieto nedostatky v prospech očkovania, čiže som bol k zástancom MMR vakcíny veľmi veľkorysý.

Ak však ste schopný dať dokopy niečo lepšie, veľmi rád to zverejním.

Pridať nový príspevok