Tak trochu poskocme v nasej diskusii.
1. Neviem, preco oznacujete 85% ucinnost za "pomerne" malu?! Kiez by vsetky lieky mali aspon taku ucinnost.
2. Ucinnost ockovania (pardon, vlastne tvorba protilatok) proti ciernemu kaslu sa pohybuje v studiach od 59% do 93%.
3. Naozaj mi vychadza, ze 80% chorych a zaockovanych je potvrdenim ucinnosti ockovania skor ako jeho vyvratenim. Prevedte si pocet ochoreni na relativnu pocetnost (na 100 000 obyvatelov) a zistite vyraznejsi vyskyt choroby medzi nezaockovanou populaciou.
4. Neviem preco do toho pletiete parapertussis. Nespominam si, ze by niekto tvrdil, ze ockovanie funguje aj proti nemu. Jeho zastupenie preto moze byt rovnake v oboch populaciach a na porovnanie nema vplyv.
5. Podla vyskumov sa prenasaju aj protilatky z ockovanej matky na dieta v takej koncentracii ako ich ma matka. Hlavne sa prenasaju protilatky IgG. S IgA je vacsi problem. Avsak po 6 mesiacov ich hladina podstatne klesne. Neviem, ci by som chcel, aby moja dcera prekonala v rannom veku cierny kasel na ziskanie prirodzenej imunity.
6. Porovnavanie s inymi chorobami je scestne, nakolko maju iny sposob prenosu, inu "nakazlivost" a pod.
Re:Re:Re:Re:Re:Re:korektne fakty
Kamil Bado | 04.10.2011